Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ – Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Μαγνητοσκοπήθηκε η δήλωσή του από συνεργείο της ΕΡΤ που μετέβη επί τούτου στο Ίδρυμα Παπανδρέου – «Καλή επιτυχία» του ευχήθηκε η κυρία Γεννηματά, «όπως και σε όλους τους υποψηφίους».

Τι αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του

Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

Για τους πολίτες και τη χώρα.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες,

να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.

Tις αποφάσεις του για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ανακοινώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται περίπου στις 8 το βράδυ να προβεί σε τηλεοπτικό μήνυμα, με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία να θεωρείται πλέον δεδομένη. Κατά πληροφορίες θα έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του και τη Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ για την ανακοίνωσή του.

Με την – διαφαινόμενη – είσοδο του κ. Παπανδρέου στην κούρσα οι υποψήφιοι ανέρχονται πλέον σε επτά. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό ο Βασίλης Κεγκέρογλου να αποσυρθεί, παρότι, όπως γνωστοποίησε, έχει ήδη καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης) δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Αν. Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητα μου
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και στην περίπτωση υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι δεν ανέμενε να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου καθώς, όπως είπε, εκτιμούσε πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Πρόσθεσε ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου -η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά- του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά.

Από την πλευρά του και ο Παύλος Χρηστίδης, απέρριψε κάθε πιθανότητα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του «ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αν και δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αποφάσει να το πράξει για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. «Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενιά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Ερωτηθείς αν οι πολλές υποψηφιότητες «εξευτελίζουν» τη διαδικασία το ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι δεν το πιστυεύει, «γιατί το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.000 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία».

Παράλληλα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ), τις υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων