Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Κινητοποίηση από τους εργαζομένους στο φεστιβάλ Αθηνών

Μετά τη στάση εργασίας τους την 1η Ιουλίου και τη ματαίωση, το ίδιο βράδυ, των παραστάσεων της Πειραιώς 260, οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους καλλιτέχνες που τους συμπαραστάθηκαν και το κοινό «που χωρίς τη θέλησή μας ταλαιπωρήθηκε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για 1 και 5 Ιουλίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τις προσαυξήσεις τους για νυχτερινή εργασία και για Κυριακές και αργίες.

Σε μήνυμά της επίσης την 1η Ιουλίου, η διοίκηση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών δήλωναν «την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» ότι «συμβάλλουν εμπράκτως στην ικανοποίησή τους», θεωρούν όμως ότι «η εμμονή του Σωματείου στην πραγματοποίηση των στάσεων εργασίας, κανένα πρόβλημα δεν επιλύει. Αντίθετα δείχνει ελάχιστο σεβασμό στο μόχθο των καλλιτεχνών, των υπολοίπων εργαζομένων και στο κοινό που μας στηρίζει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων