Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Κινητοποιήσεις δασκάλων, καθηγητών, επιστημόνων

Με το σύνθημα «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς» προχωρούν σε κινητοποιήσεις σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν καλέσει τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 13:30. «Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ που όπως και η ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), προκειμένου να διευκολύνουν όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν. Αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Επιστημονικοί Φορείς στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο Χολαργό, υπουργείο το οποίο ενδιαφέρει τους μηχανικούς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων, ξεκινούν από σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα παραγωγικά υπουργεία που ενδιαφέρουν τα επαγγέλματά τους, ζητώντας ταυτόχρονα από τους αρμόδιους υπουργούς να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του νέου ασφαλιστικού.

Οι επιστημονικοί φορείς, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, οδοντίατροι, ασφαλιστές κ.α., διαμαρτύρονται για το υπό προώθηση ασφαλιστικό που θα επιφέρει όπως λένε συρρίκνωση στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι και 70 τοις εκατό.

Θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες μέρες και άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία με επόμενους σταθμούς το υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά το Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να γίνει και η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων στο υπουργείο Υγείας και ενδεχομένως εντός της επόμενης εβδομάδας και στο Δικαιοσύνης.

Αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Μεταφορών βρίσκονται περίπου 200 άτομα από τους επιστημονικούς φορείς χωρίς να κλείνουν κάποιο δρόμο, διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων, που συνεδρίασαν χθες αποφάσισαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου όπως αναφέρεται, «θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».

Οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στη θέση τους για απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και ζητούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων