Μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων κατασκευάζει στον Σολομό Κορινθίας η ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης Korinthian Foods. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα θα αυξήσει κατά έξι φορές την ημερήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, επιτρέποντάς της να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ποιοτική αναβάθμιση.
Ο Ηλίας Κακογιάννης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική αυτή επένδυση, συνολικού ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση δύο δεκαετιών λειτουργίας μας και εντάσσεται στη μακρόπνοη αναπτυξιακή στρατηγική της Korinthian Foods καθώς θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στην ελληνική αγορά και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές, όπως αυτή του τουρισμού».
Οι νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας στον Σολομό Κορινθίας, έκτασης 10.000 τ.μ., είναι συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα κεντρικό logistics center εμβαδού 1.100 τ.μ. και μία μονάδα παραγωγής επίσης 1.100 τ.μ., προσφέροντας έτσι την απαραίτητη υποδομή για την αποτελεσματική παραγωγή και διανομή των προϊόντων της Korinthian Foods. Συμπληρωματικά, διαθέτουν επιφάνεια γραφείων 800 τ.μ. για την ομαλή λειτουργία των διοικητικών λειτουργιών της εταιρείας, καθώς και ένα κτίριο μηχανολογικού εξοπλισμού επιφάνειας 600 τ.μ., το οποίο φιλοξενεί την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή.
Οι κατασκευαστικές εργασίες και η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου εξοπλισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024 οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η παραγωγική μονάδα. Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα. Η υπάρχουσα μονάδα θα παραμείνει εφεδρική και θα τίθεται σε λειτουργία εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένης ζήτησης, αυξάνοντας τη δυνατότητα παραγωγής στις 105.000 μερίδες ημερησίως. Παράλληλα, πέραν του τμήματος παραγωγής, η νέα μονάδα θα διαθέτει υπερσύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών που αξιοποιούνται για την παραγωγή των γευμάτων, ενώ θα φιλοξενήσει και τα νέα γραφεία της διοίκησης.
Η νέα μονάδα της Korinthian Foods ενσωματώνει αειφόρες πρακτικές διαχείρισης φυσικών πόρων που μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα επεκτείνει τα φωτοβολταϊκά συστήματά της ώστε να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της νέας παραγωγικής μονάδας. Αυτή η «πράσινη» προσέγγιση αναμένεται να εξοικονομεί περί τις 630 kWh ημερησίως, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας κατά 20%.
Η Korinthian Foods, εκτός από την Κορινθία, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στη θέση Κοκύλια, Κοκολάτα Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο αποθηκευτικό χώρο 1.000 τ.μ. στην Τρίπολη, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής για την περιοχή της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ψυκτικούς θαλάμους. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 3.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ για τις ανάγκες αποθήκευσης και διανομής στην Περιφέρεια Κρήτης, λειτουργεί για λογαριασμό της εταιρείας μία πλήρως εξοπλισμένη και υπερσύγχρονη αποθήκη 1.600 τ.μ. στο Ηράκλειο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ