Υλικά
- Για τον κορμό
- 250γρ. μαργαρίνη σκληρή
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 φλιτζάνι φουντούκια
- ½ φλιτζάνι φρουί γλασέ
- λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
- λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- Για την επικάλυψη
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- μερικά κερασάκια γλυκό ή άλλα γλασαρισμένα φρούτα της επιλογής σας
- λίγο τριμμένο μπισκότο
- λίγη κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφήνετε τη μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα. Σε ξεχωριστό μπολ βάζετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάτε με το μίξερ χειρός (ή κανονικό μίξερ) στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και τα χτυπημένα αβγά και δουλεύετε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 3
Ρίχνετε στο μίγμα πρώτα τα φουντούκια και τα φρουί γλασέ ανακατεύοντας απαλά. Κατόπιν ρίχνετε τα μπισκότα . Ένα τελευταίο ανακάτεμα είναι απαραίτητο.
Βήμα 4
Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του κακάο. Το στρώνετε όμορφα με ένα μαχαίρι και το βάζετε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.
Βήμα 5
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει. Βγάζετε το μωσαϊκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε σε μεγάλη πιατέλα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το περιχύνετε με την πηχτή σάλτσα σοκολάτας, στρώνοντάς τη με μαχαίρι. Διακοσμείτε με τριμμένο μπισκότο και γλασαρισμένα φρούτα και σερβίρετε σε πιατέλα.
Σημείωση:
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη άχνη αντί για κρυσταλλική
-Μπορείτε επίσης να μην χρησιμοποιήσετε αβγά. Γίνεται εξίσου νόστιμος.
Tip: Όσο περισσότερο χτυπήσετε το μίγμα σας, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.