Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Κορονοϊός: Nα τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά ζητά μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις οδηγίες των ειδικών για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τη σχολική χρονιά και τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ένα από τα μέλη της ειδικής -για τον κορονοϊό- επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς τάχθηκε υπέρ ενός οριστικού λουκέτου των σχολείων για φέτος. “Τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;” ανέφερε και υποστήριξε ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν “και να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά”.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας, είπε:

“Ίσως να πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών. Δεν θεωρώ ασφαλές (σ.σ. να ανοίξουν τα σχολεία) γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;”.

Κορονοϊός – Σύψας: “Πηγαίνουμε προς τη λήξη του α΄ημιχρόνου, από Μάιο η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων”
Γενικότερα για την πανδημία ανέφερε ότι “δεν έχουμε ξαναδεί το πόσο εύκολα να μεταδίδεται. Η εξέλιξη στην Ελλάδα είναι θετική αλλά αν ξεφύγουμε θα πάψουμε να την έχουμε και θα φτάσουμε σε σημεία άλλων χωρών. Αυτά που βλέπουμε αποτυπώνουν τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από 15 ημέρες. Αν ξεφύγουμε σήμερα θα στραβώσουν τα αποτελέσματα”.
Τάχθηκε τέλος υπέρ της χρήσης μάσκας από όλους, ακόμα και της πάνινης. “Αν τα μέτρα αρχίζουν να απελευθερώνονται όλος ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες κυρίως για την προστασία από τους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση του ιού από αυτούς”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων