Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού, ανησυχία εγείρει το ζήτημα του συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα και εκφράζεται προβληματισμός για τα φαινόμενα υπερμετάδοσης που ευνοούνται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.
Αυτό που συνέβη το προ-προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα πάρτι που έγιναν στα beach bar του Αλίμου δείχνουν το πώς η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει. Και μπορεί ο χαμός που έχει γίνει στα social media να αντιμετωπίζεται από τους ίδιους του νέους σαν μια απλή ενόχληση, οι επιπτώσεις όμως στο σύνολο της κοινωνίας μπορεί να είναι δραματικές.
Αν και το υγειονομικό επιτελείο ζητεί επιτακτικά τήρηση αποστάσεων, εν μέσω επέλασης της μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης, καταγράφονται καταφανώς ασυνείδητες συμπεριφορές.
Μια από αυτές παρατηρήθηκε, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σε γνωστό κέντρο της παραλιακής, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Το αρνητικό αποτύπωμα που δημιούργησε το διπλό event, απασχόλησε τόσο το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ όσο και τις κινητές του μονάδες.
Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που στα κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους, για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.
«O συνωστισμός αποδεδειγμένα οδήγησε στην αύξηση του ιικού φορτίου στο πάρτι της παραλιακής», είχε τονίσει ο καθηγητής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
ΠΗΓΗ: in.gr