Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κουβελομαζέματα – Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός

Καθυστέρησε περίπου τρία χρόνια. Ο Φώτης Κουβέλης, αυτή τη φορά αποτελεί μέλος του υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και μάλιστα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας.

Την σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος:

  • Νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης. στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
  • Νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας μετακινούμενος από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος τίθεται εκτός κυβέρνησης.
  • Νέος Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
  • Νέα Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
  • Νέος υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Στρατής ο οποίος προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα, ουσιαστικά αποτελώντας ένα είδος αντίβαρου στη υπουργό Λυδία Κονιόρδου η οποία παραμένει.

Η τοποθέτηση του κ. Κουβέλη και η μη τοποθέτηση στελέχους των ΑΝΕΛ στο υπουργείο Παιδείας στη θέση του Κώστα Ζουράρι έχουν τη δική τους σημασία στη σημειολογία των ισορροπιών μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Φυσικά, το πως θα μπορέσει ο κ. Κουβέλης να συνυπάρξει με τον κ. Καμμένο είναι ένα θέμα το οποίο μένει να αποδειχθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων