Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Κρατήστε τον Φουστέρ

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Το ενδιαφέρον στραμμένο στον Πειραιά και την φιέστα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι προσέφεραν στους φιλάθλους τους ένα χορταστικό 5-0 συμπληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την προγραμματισμένη γιορτή. Από την φιέστα δεν έλειψαν οι συγκινητικές στιγμές όπως το ξέσπασμα του Μέγιερι. Ο Ούγγρος πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα όπως και ο Φουστέρ. Αν για τον Μέγιερι είμαι σύμφωνος για τον Φουστέρ διατηρώ πολλές επιφυλάξεις. Η αποχώρησή του από την ομάδα συνεπάγεται με έλλειψη πολλών στοιχείων που δεν έχει άλλος παίκτης στον Πειραιά.

Ο Ισπανός είναι ο παίκτης που θέλουν όλοι οι προπονητές. Ακούει όλες τις εντολές του coach και είναι προσηλωμένος στον ρόλο του στο γήπεδο. Δεν πρόκειται για «σπάνιο ταλέντο» αλλά το μεγαλύτερο προτέρημά του είναι ότι είναι πολυθεσίτης. Μπορεί να παίξει τόσο στα πλάγια όσο και πίσω από τον επιθετικό. Επίσης έχει παίξει και στην κορυφή της επίθεσης σε ορισμένους αγώνες ενώ η αμυντική του προσήλωση σε συνδυασμό με την θέση που αγωνίζεται δίνει στον εκάστοτε προπονητή την ευκαιρία να προσαρμόσει την πίεση που ασκεί στον αντίπαλο και να περιορίσει τους αντιπάλους επιθετικογενείς αμυντικούς.

Ο Ισπανός είναι ο ιδανικός χαρακτήρας για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Τέσσερα χρόνια βρίσκεται στον Πειραιά και δεν έχει δημιουργήσει πότε την παραμικρή αναστάτωση στα αποδυτήρια της ομάδας. Διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους συνεργάτες του συμπαίκτες και προπονητικό επιτελείο. Επίσης είναι ο άνθρωπος για τους μεγάλους αγώνες. Το όνομά του βρίσκεται στον πίνακα των σκόρερ στα περισσότερα από τα σημαντικά ματς της τελευταίας τετραετίας. Ενδεικτικά αναφέρω τον τελικό κυπέλου απέναντι στον Ατρόμητο. Άρα ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα παίκτη με υπόδειγμα χαρακτήρα που στα ντέρμπι μεταμορφώνεται σε μεγάλο σκόρερ. Αυτό είναι σπάνιο!

Το επερχόμενο καλοκαίρι είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Καλείται να ξαναφτιάξει μια ομάδα όπως κάνει τα τελευταία 4 καλοκαίρια. Η αποχώρηση Φουστέρ σημαίνει την απώλεια ενός παίκτη κορμού που ξέρει την φιλοσοφία και τα «θέλω» του προπονητή του. Ουσιαστικά ξεριζώνεται άλλο ένα κομμάτι από την περσινή ομάδα ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα ο Φουστέρ να μείνει και να στηρίξει την ομάδα τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις βοηθώντας τους καινούριους συμπαίκτες του να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Ισπανός δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Τον πρώτο καιρό άκουσε πολλά από τους φιλάθλους της ομάδας αλλά μόλις κατάλαβαν την αξία του ως παίκτη οι αποδοκιμασίες κόπασαν. Προέρχεται από μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς και μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Όμως η αποχώρησή του έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά ενώ η μη στήριξή του σε μια τόσο σημαντική φάση της καριέρας του είναι δείγμα πως ο σύλλογος δεν αναγνωρίζει την προσφορά του την τελευταία τετραετία. Ο νέος Ολυμπιακός χρειάζεται τον υγιή Φουστέρ για να προσφέρει αυτά που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικά και κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων