Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Κυνηγάκης: «Αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει»

Ο Άλκης Κυνηγάκης πραγματοποίησε μία εκπληκτική προσπάθεια στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.
Μετά το τέλος του αγώνα του, ο 22χρονος κολυμβητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις δυσκολίες στην προετοιμασία του και το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούν οι αθλητές, τονίζοντας πως θα είχε σαλτάρει αν δεν γίνονταν ούτε φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Συγκεκριμένα, ο Κυνηγάκης είπε:

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10 χιλιόμετρα. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους μεγάλους αγώνες, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές».

Παράλληλα, ο Έλληνας κολυμβητής στάθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας του την τελευταία πενταετία, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι αθλητές είναι μόνοι τους, μέσα στο σκοτάδι: «Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτήν την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι ημέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων