Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ απωθήθηκαν σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με χημικά

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, καθώς μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εισέβαλαν στον χώρο, φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και ακολούθησαν αντεγκλήσεις με τους παριστάμενους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι εισβολείς απωθήθηκαν από την Αστυνομία, η οποία έκανε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας» από μέλη της ΛΑΕ.

«Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά», συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα αναρτηθεί στο opengov για δημόσια διαβούλευση σε 15 ημέρες.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει.

«Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», πρόσθεσε και με αφορμή την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επισήμανε ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

Ο κ. Παππάς στην αρχή της ομιλίας του χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας ως ζήτημα το προσφυγικό. «Πρόκειται για ένα ολίσθημα», συμπλήρωσε.

Εκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, τα οποία καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο, αλλά ο λαός, «την ερχόμενη Τρίτη θα ακούσει και θα καταλάβει πολλές αλήθειες».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει πράγματα στην οικονομία – μείωση ελλείμματος, αύξηση φορολογικών εσόδων, κλπ. – έχει δώσει στους εταίρους της να καταλάβουν ότι τώρα στη χώρα ασκείται σωστή διοίκηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων