Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Λανθάνουσα ε(υ)φορία στον μπασκετικό ΠΑΟ

Επικρατεί τις τελευταίες ημέρες η αίσθηση ότι ο «σεισμός» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ο «κύριος». Κι ότι η – επιθετική κατά του θείου του Θανάση – παραίτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ηγεσία δεν θα έχει «μετασεισμικές δονήσεις».

Πράγματι η κατάσταση δείχνει να εκτονώνεται δημοσίως, αλλά απέχει από το «μπόρα ήταν και πέρασε».

Η περιπετειώδης και ντροπιαστική για το σύλλογο υπόθεση σύλληψης του Μάικ Μπατίστ οδήγησε στην «έκρηξη» του νεαρού μέλους της οικογένειας, τη δημόσια κατηγορία περί απόκρυψης οικονομικών στοιχείων από τον Θανάση Γιαννακόπουλο κατά την παράδοση των ηνίων και μια σειρά άλλων παραπόνων του για «κοροϊδία» και «προδοσία».

Η ψύχραιμη στάση των πρεσβυτέρων, όπως και των οπαδών του Παναθηναϊκού, λειτούργησαν κατευναστικά. Μόνο που εξακολουθεί να ισχύει ότι αν δεν εξοφληθούν χρέη περίπου τριών εκ. ευρώ προς την εφορία, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αλλαγή στο φορολογικό των αθλητών, ρυθμίστηκαν, αλλά δεν τακτοποιήθηκαν με συνεπεια στην καταβολη των δοσεων έως τώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραμένει υπεύθυνος έναντι του νόμου. Για οφειλές που – όπως ανέφερε – αφορούσαν παρελθούσες χρήσεις και δεν υπήρξε εγκαίρως σχετική ενημέρωσή του.

Η χρονιά, συνεπώς, θα βγει για τον Παναθηναίκό δίχως προβλήματα, όπως ήδη καθησυχάστηκαν τεχνικό τιμ και παίκτες. Το πιθανότερο είναι επίσης ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα όποια χρέη προς το δημόσιο.

Ότι, όμως, όλα είναι πάλι καλώς καμωμένα στις σχέσεις των πρωταγωνιστών της ιστορίας και ότι «αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια, πάει πέρασαν», δεν ισχύει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Κι από σεβασμό στις διακρίσεις αυτής της ομάδας, αλλά και της προσφοράς στο σύλλογο της οικογένειας Γιαννακοπούλου, καλό θα είναι να ισχύσει. Οι μειώσεις στα μπάτζετ, οι συνέπειες της κρίσης, η «κόπωση» από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης, όλα αυτά έχουν λογική. Η διαπόμπευση όχι. Και η παρακμή έχει τα όριά της…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων