Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Οι φετινοί Έλληνες προσκεκλημένοι

Η φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grove του Χερτφορντσάιρ από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου!

Τα μέλη της περίφημης αυτής Λέσχης, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων της παγκόσμιας ελίτ όπως, Τραπεζίτες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, μέλη διεθνών οργανισμών και επιστήμονες,

Οι μέχρι τώρα Έλληνες προσκεκλημένοι είναι ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Μεταξύ των υπολοίπων καλεσμένων, ξεχωρίζουν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπακάν, ο πρώην αρχηγός της CIA στρατηγός Πετρέους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιού Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο και η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί (ΗΠΑ) της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου).

Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις.

Ο Τζόναθαν Ντάφι, γράφοντας για το BBC, αναφέρει: Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα… Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Μένει να δούμε αν η λίστα με τους Έλληνες προσκεκλημένους σταματήσει στους δύο προαναφερθέντες ή υπάρξει καμία έκπληξη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων