Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Λευκός Οίκος: Σε καραντίνα πάνω από 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

Ξέσπασμα κορωνοϊού στις τάξεις του Λευκού Οίκου, καθώς περισσότεροι από 130 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει επιφορτιστεί με την προστασία του προεδρικού οργανισμού ή του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε επειδή βγήκαν θετικοί στον ιό ή γιατί έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον μολυσμένο συνάδερφό τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

Το νέο ξέσπασμα έχει συνδεθεί με το πλήθος των προεκλογικών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο Τραμπ τις εβδομάδες πριν από την 3η Νοεμβρίου και καθιστά ανενεργό περίπου το 10% της βασικής ομάδας ασφαλείας του οργανισμού.

Σημειώνεται πως και ο σύμβουλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Μπόσι, ο οποίος μόλις είχε χαρακτηριστεί ως επικεφαλής της νομικής μάχης του προέδρου για την υπόθεση της εκλογικής ψηφοφορίας, διαγνώστηκε επίσης θετικός στον ιό, παρουσιάζοντας συμπτώματα της λοίμωξης.

Σύμφωνα με τη Washington Post, άλλοι οκτώ υπάλληλοι στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων είναι επίσης θετικοί στην ασθένεια.

Ένας πρώην ανώτερος επόπτης της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είπε στην Post για το θέμα: «Το να έχεις εκτός μάχης περισσότερους από 100 αξιωματικούς είναι αρκετά προβληματικό και δεν αποτελεί καλό σημάδι για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων