Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ληστεία τραγέλαφος στην Αρκαδία – Η αστυνομία δεν πήγε γιατί … περίμενε τον καφετζή

Ληστεία αλά κινηματογραφικά σημειώθηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στον Τυρό Λακωνίας.

Οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μάσκες (με τις πληροφορίες να λένε είτε για χειρουργικές είτε για αποκριάτικες μάσκες), σημειώθηκε στις 10 το πρωί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Υπό την απειλή όπλων κατάφεραν να αποσπάσουν 100.000 ευρώ και να διαφύγουν πεζοί, διασχίζοντας την παραλιακή οδό του Τυρού με τα χρήματα και τα όπλα στο χέρι, πριν επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο και εξαφανιστούν!

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο αξιοπερίεργο της ιστορίας, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε το κανάλι του Ant1, ο διευθυντής του υποκαταστήματος, κατόρθωσε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, αν και η αστυνομία δεν κατόρθωσε να φτάσει στο σημείο εγκαίρως.

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Θοδωρής, καφετζής της περιοχής, που διατηρεί κατάστημα κοντά στην τράπεζα, την περασμένη Παρασκευή, δέχτηκε τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα του Λεωνιδίου, το κοντινότερο στον Τυρό, που απέχει όμως περίπου 20 χιλιόμετρα. Ο αστυνομικός από την άλλη γραμμή του ζήτησε να πεταχτεί ως το υποκατάστημα και να διαπιστώσει εάν όλα ήταν καλά, καθώς είχε λάβει σήμα από τον συναγερμό και ο διευθυντής της τράπεζας δεν απαντούσε. Όπως εξήγησε ο κύριος Θοδωρής, συμβαίνει συχνά να χτυπάει «λάθος συναγερμός» και συνηθίζεται να εξακριβώνει ο ίδιος τι συμβαίνει αντί για την αστυνομία.

HTML tutorial

Έτσι κατά τη συνήθεια με το τηλέφωνο στο χέρι και τον αστυνομικό στην άλλη γραμμή, πλησίασε στην τράπεζα και κοιτώντας από το παράθυρο, είδε τον κόσμο να περιμένει κανονικά να εξυπηρετηθεί και τίποτα δεν του φάνηκε ύποπτο. Ο αστυνομικός παρόλα αυτά επέμενε να μιλήσει στον διευθυντή κι έτσι, με το τηλέφωνο στο χέρι και ανοιχτό, μπήκε στην τράπεζα και πλησιάζοντας προς το γραφείο είπε προς τον έντρομο διευθυντή: «Είναι ο Μήτσος και θέλει να σου μιλήσει» αλλά τότε εκείνος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, απάντησε: «Δεν βλέπεις πως δεν μπορώ να μιλήσω»;

Ο κύριος Θοδωρής πρόσεξε τους δύο ενόπλους, που με επίσης μεγάλη ψυχραιμία του ζήτησαν να καθίσει μεταξύ των ομήρων. Με αυτά τα ευτράπελα η ληστεία «ολοκληρώθηκε» μετά από σχεδόν μισή ώρα, με την αστυνομία να αποτυγχάνει να κάνει την εμφάνιση της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων