Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Lockdown 2: Στο «τραπέζι» και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Σκέψεις για καθολικό lockdown χωρίς περιορισμούς και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας κάνουν στην κυβέρνηση, αφού υπάρχει έκδηλη ανησυχία από τα στατιστικά στοιχεία των sms στο 13033.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση της Τρίτης 10/11 τόνισε ότι το σύστημα «μπουκώνει» μετά τις 9 το βράδυ με SMS για άσκηση, γεγονός που δεν αρέσει καθόλου αφού μέσα στο ΣΚ εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια SMS στο 13033. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της καραντίνας όπου ο μέσος όρος ήταν 2,9 εκατ.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00 το βράδυ. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως στην περίπτωση που τα SMS στο 13033 ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια τότε θα σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός. «Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση», σημείωσεο κυβερνητικό εκπρόσωπος, ενώ σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται σε σχέση με το πρώτο lockdown, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν τα νούμερα των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνώσεων, προκειμένου η αγορά να μπορέσει να ανοίξει τα Χριστούγεννα και η ύφεση να μην πάει σε μεγάλα νούμερα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να παρθούν ακόμα πιο δραστικά μέτρα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων