Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Μακάρι οι πολιτικοί να είχαν την ευθιξία του Πάπα!

Ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του μήνα, μετά από οκτώ χρόνια στη θέση του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας, αναφέροντας ως αιτία της απόφασής του, την προχωρημένη ηλικία του η οποία όπως είπε δεν του επιτρέπει να συνεχίσει τα βεβαρημένα καθήκοντά του. Πρόκειται για κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 600 χρόνια.

Στα 78 ο γεννημένος στη Γερμανία Ποντίφικας, κατά κόσμο Καρδινάλιος Τζόσεφ Ράντζιγκερ ήταν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία όταν εκλέχτηκε και σκέφτονταν την παραίτηση εδώ και μήνες μετά τη συμβουλή του γιατρού του να μην κάνει άλλα υπερατλαντικά ταξίδια. Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι πριν το Πάσχα των Καθολικών αναμένεται να έχει εκλεγεί νέος Πάπας.

Σύμφωνα με κάποια υπονοούμενα ανώτατων αξιωματούχων του Βατικανού δεν θα αποτελέσει έκπληξη ο επόμενος Ποντίφικας να προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πρωτοποριακή αφού για πρώτη φορά τη θέση του Προκαθήμενου της πανίσχυρης Καθολικής Εκκλησίας, που κάποτε αποτελούσε μονοπώλιο των Ιταλών, θα καταλάβει Καρδινάλιος προερχόμενος από τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Είναι σίγουρο ότι ο σημερινός Πάπας, ο οποίος θεωρείται σημαντικός Θεολόγος, θα έχει τεράστια επιρροή στην εκλογή του αντικαταστάτη του, από το παρασκήνιο.

Ο Πάπας Βενέδικτος, τα έσπασε τόσο με τον Πρόεδρο, Τζόρτζ W. Μπούς, όσο και με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε μια σειρά από πολιτικές αποφάσεις. Μετά την εκλογή του το 2005 διαφώνησε με τον Πόλεμο στο Ιράκ, αν και επαίνεσε τον Πρόεδρο Μπούς όσο αφορά τις αποφάσεις του στο θέμα των αμβλώσεων.

Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός δεν είναι δυνατόν να μην δημιουργήσει παραλληλισμούς σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στα καθ’ ημάς. Ακόμα και ο Πάπας, που έχει το αλάθητο και κατά τους πιστούς του συνομιλεί με το Θεό, έχει την ευθιξία και το φιλότιμο να πει φτάνει ως εδώ δεν τα καταφέρνω άλλο. Κάποιοι πολιτικοί που με τις αποφάσεις τους και τη μετριότητα τους έχουν καταστρέψει χώρες και τους λαούς τους, θα το καταλάβουν να εξαφανιστούν στη μετριότητα και την αχρηστία τους;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων