Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα διαλύθηκαν συγκεντρώσεις κατά του G20 στο Αμβούργο

Xρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων έκανε η αστυνομία το βράδυ της Τρίτης στο Αμβούργο, προκειμένου να διαλύσει διαδιλώσεις ατόμων που αντιτίθενται στη Σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην πόλη.
Οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά εκδίωξαν του διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο της συνοικίας Αλτόνα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι μια νόμιμη συγκέντρωση, αλλά μια παράνομη κατασκήνωση σε ένα πάρκο», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Λίγο αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις μερικών εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι είχαν αρχίσει να κλείνουν τους δρόμους, σε διάφορα σημεία, κυρίως στη συνοικία Ζανκτ-Πάουλι.

Ένας άνθρωπος συνελήφθη και ένας περαστικός, που δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, τραυματίστηκε ελαφρά, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ήδη από την Κυριακή σημειώνονται επεισόδια στο Αμβούργο. Μέχρι τώρα οι διαδηλωτές είχαν άδεια να δημιουργήσουν έναν καταυλισμό βάσης, όμως δεν μπορούσαν να περνούν εκεί τη νύχτα.
Συνολικά οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές κατά της G20 στο Αμβούργο, ενώ περίπου 20.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να φροντίσουν για την ασφάλεια της Συνόδου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων