Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Μέγκαν Μαρκλ: Έχασε τη μάχη με την Daily Mail

Η Μέγκαν Μαρκλ έχασε τελικά την τελευταία δικαστική μάχη κατά του ομίλου της Mail On Sunday και του MailOnline. Η Μέγκαν Μαρκλ είχε μηνύσει την Associated Newspapers Limited (ANL), εκδοτική εταιρεία της εφημερίδας και της MailOnline, για άρθρο του Φεβρουαρίου του 2019 όπου αναπαρήγαγε τμήματα χειρόγραφης επιστολής της προς τον πατέρα της.

Επιπλέον, καταλογίζει στη Mail on Sunday ότι «ενήργησε ανέντιμα», παραποιώντας την επιστολή. Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι της εφημερίδας είχαν υποστηρίξει ότι η δημοσίευση αποσπασμάτων ενός κειμένου συνιστά σύνηθη δημοσιογραφική πρακτική.

Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η προσωπική επιστολή προς τον πατέρα της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, δεν ήταν παραποιημένη και τόνισε πως η Μέγκαν Μαρκλ έχει δώσει το δικαίωμα σε εκδοτικό οίκο να την συμπεριλάβει σε βιβλίο που γράφτηκε για εκείνη και τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι.

Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος της Μέγκαν με την εφημερίδα

Ο «πόλεμος» της εφημερίδας «Μail on Sunday» και της «επαναστάτριας» Μέγκαν Μαρκλ ξέσπασε αφότου η δούκισσα του Σάσεξ αποφάσισε να την καταγγέλλει για παράνομη δημοσίευση επιστολής της προς τον πατέρα της.

Τα γράμματα της Μέγκαν και του πατέρα της γράφτηκαν το 2018, με την εφημερίδα Mail on Sunday να έχει στην κατοχή της διάφορα αποσπάσματα και να τα δημοσιεύει.

H κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα έσπευσε να τονίσει ότι είχε κάθε δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα το γράμμα που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της, λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Υπάρχει τεράστιο και νόμιμο δημόσιο ενδιαφέρον» για τα όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια και τις «προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις» των μελών της, αναφέρει η νομική ομάδα της εφημερίδας απαντώντας στη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της οι Σάσεξ.

Ο πρίγκιπας Χάρι κατήγγειλε «αμείλικτη προπαγάνδα»

Μαζί με την αγωγή ήρθε το ξέσπασμα του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι, κατά των έντυπων μέσων ενημέρωσης για «αμείλικτη προπαγάνδα» με αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και τον διασυρμό που είχε βιώσει η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

Από την πλευρά της, η «Mail on Sunday» είχε απορρίψει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες και δήλωνε ότι έχει αποδείξεις από την πλευρά του πατέρα της Μαρκλ, οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της υπερασπιστικής γραμμής. Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Μέγκαν ήταν αυτός που έδωσε το γράμμα της κόρης του στην εφημερίδα.

«Mαρκλ εναντίον Μαρκλ»

Ο 75χρονος Μαρκλ είχε στείλει γράμμα στην Μέγκαν εξηγώντας της ότι, για λόγους υγείας, δεν μπορεί να παραστεί στον γάμο του ζευγαριού τον Απρίλιο του 2018.

Ο Τόμας είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς με τον ίδιο να επισημαίνει ότι οι γιατροί τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει.

Τότε ο πρίγκιπας Χάρι του έστειλε ένα γράμμα στο οποίο του έλεγε ότι έχει βλάψει την κόρη του και δεν τον ρώτησε για την υγεία του.

Και τότε ο Τόμας Μαρκλ απάντησε γραπτώς: «Δεν έχω κάνει τίποτα για να βλάψω την Μέγκαν ή κάποιον άλλο … Λυπάμαι που η καρδιακή προσβολή που υπέστην είναι… ταλαιπωρία για σένα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων