Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Μεϊμαράκης: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές παρότι οι κάλπες θα ήταν καταστροφή»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Αν υπάρξει παραίτηση και ζήτημα εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι για εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της νέας δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ωστόσο «αδικαιολόγητη και καταστροφική ‘την προσφυγή στις κάλπες ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «οποίος διαφοροποιηθεί (κατά την ψήφιση της συμφωνίας) θα διαγραφεί». Πρόκειται για μία ένδειξη πολιτικής δύναμης την οποία δεν επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στο δικό του κόμμα, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τη διαχείριση της πειθαρχίας στο δικό του κόμμα.

«Η Νέα Δημοκρατία χωρίς συναλλαγές, χωρίς υπόγειες διαδρομές, χωρίς να διεκδικεί καρέκλες, δίνει τη στήριξη της για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τόνισε στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε έτοιμος για εκλογές χωρίς ωστόσο να υπαναχωρεί από τη θέση του ότι πρόκειται για μεγάλο σφάλμα. «Πιστεύουμε πρώτον ότι είναι καταστροφή, δεν είναι λύση και δεύτερον ότι ο κ Τσίπρας δεν θα πείσει τους έλληνες πολίτες για ποιο λόγο κάνει εκλογές διότι, μόλις πριν από 6 μήνες πήρε εντολή και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει», σημείωσε με νόημα ο κ Μεϊμαράκης. Η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι θα κινηθεί στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, κάτι που προσιδιάζει και με τη στρατηγική επανακαθορισμού της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος που επιχειρεί ο σημερινός πρόεδρος απευθυνόμενος κυρίως προς το φιλελεύθερο κέντρο και την κεντροδεξιά. «Σε αυτούς οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε σημείωσε ο κ Μεϊμαράκης ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «η ΝΔ εκφράζει το μεταρρυθμιστικό κοινωνικό κέντρο όχι με τη στενή πολιτική έννοια αλλά το χώρο εκείνο όπου μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις πιο αποτελεσματικά και δίκαια».

Επιβεβαιώνει τη νέα κατεύθυνση που προσπαθεί να δώσει στο κόμμα με τη δήλωσή του ότι «Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών, οι ταμπέλες Δεξιά-Κεντροαριστερά έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί. Θα έλεγα ότι η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική» Οι ιδεολογίες «κατέληξε έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση». «Στελέχη που εκδιώχθηκαν, δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκη. «Το παλαιό δεν σημαίνει κατ ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ ανάγκη σωστό. Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων