Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Μεϊμαράκης: Τα εθνικά μας θέματα, κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ

“Τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται” δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και τόνισε ότι «αποτελούν κόκκινη γραμμή» για τη ΝΔ. Τα παραπάνω είπε ο κ. Μεϊμαράκης στη Χίο, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

«Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η χώρα ελεύθερη. Απελευθέρωσαν το μαρτυρικό νησί της Χίου. Και αντλούμε δύναμη και κουράγιο από αυτούς. Τους έχουμε ως παράδειγμα για να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ενωμένοι, τη μεγάλη κρίση που περνάμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι μπορούμε με κοινωνική συνοχή, με έναν άλλο δρόμο που πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε, να ξεπεράσουμε την κρίση.Και, ταυτόχρονα, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από εδώ, από τη Χίο, στους γείτονες: Ότι επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί τους, να έχουμε μια συναδέλφωση και μια αγαπημένη συμβίωση. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν, γιατί πολλές φορές δυστροπούν, προκαλώντας μας», συμπλήρωσε.

«Ελπίζω», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι, παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν. Και αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο Πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων