Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Μετά την Ελλάδα… αποκεφαλίζουν την Πορτογαλία!

Σύμφωνα με την επικεφαλής του κόμματος Αριστερό Μπλοκ της Πορτογαλίας, Καταρίνα Μαρτίνς το ευρώ δεν θα αντέξει την κρίση, αν η πρώτη χώρα αποχωρήσει. Μάλιστα τονίζει ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν έχουν αίσιο τέλος και γίνει το Grexit, θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες και η Πορτογαλία.

“Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από τη στιγμή που θα αποχωρήσει η πρώτη χώρα” τονίζει η Μαρτίνς και συνεχίζει: “Το να διατηρούνται τα πάντα ως έχουν σήμερα καταδικάζει το ευρώ, διότι η λιτότητα δεν είναι τρόπος να ισοσκελίσεις το ισοζύγιό σου ή να πληρώσεις χρέη” και πρόσθεσε πως “η λιτότητα έχει αυξήσει τις ανισότητες ανάμεσα στα πλούσια κράτη του ευρωπαϊκού πυρήνα και τα κράτη της περιφέρειας, τον λεγόμενο ευρωπαϊκό νότο”.

Το Αριστερό Μπλοκ είναι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία, αλλά το ποσοστό του είναι πολύ πιο χαμηλό, καθώς η κεντροαριστερά, οι Σοσιαλιστές, και η κεντροδεξιά, οι Σοσιαλδημοκράτες, συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό. Καμία σχέση δηλαδή με τους Podemos στην Ισπανία που όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στις εκλογές του Δεκεμβρίου, τόσο αυξάνεται το ποσοστό τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων