Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Μεθοδευμένη η υφαρπαγή των κυπριακών καταθέσεων

Μεθοδευμένη αποδεικνύεται ότι ήταν η φορολόγηση και η «μεταφορά» των κυπριακών καταθέσεων σε δήθεν ασφαλέστερες χώρες. Προχθές, το κυπριακό SigmaLive.com αποκάλυψε έγγραφο που καλούσε τους καταθέτες να πάρουν τα λεφτά τους από την Κύπρο. Φαίνεται δε ότι κάποιοι Ρώσοι καταθέτες απέσυραν σημαντικά ποσά τις προηγούμενες μέρες από την αναπάντεχη «πρόταση» του Eurogroup, γι΄ αυτό και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε να δημοσιευθεί κατάλογος με όσους απέσυραν καταθέσεις.

Χθες, η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε e- mail της 8ης Μαρτίου (!) εταιρείας νομικής και φοροτεχνικής κάλυψης, με το οποίο πρότεινε τη μεταφορά καταθέσεων σε τράπεζες της Μάλτας. Η μεθόδευση της υφαρπαγής των κυπριακών καταθέσεων αποδεικνύεται τόσο από τις δηλώσεις Σόιμπλε για ασφαλή καταφύγια (διάβαζε γερμανικές τράπεζες), όσο και από το άθλιο άρθρο του Μαλτέζου υπουργού Οικονομικών Edward Scicluna, ο οποίος σε άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, αναφερόμενος στον Κύπριο συνάδελφό του Μιχάλη Σαρρή, έγραψε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από την εικόνα ενός προσώπου σε πτώχευση που ικετεύει για βοήθεια». Είναι προφανές ότι η Μάλτα προσδοκά να αρπάξει ότι μπορεί από τη χειμαζόμενη Κύπρο.

Όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα 55 δισεκ. ευρώ των Ρώσων που είναι παρκαρισμένα στις κυπριακές τράπεζες, δεν θα φύγουν γιατί στην Κύπρο αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι στη Ρωσία, τη Γερμανία ή το Λουξεμβούργο, παρά τους ωμούς εκβιασμούς της Τρόικας. Το «παιγνίδι» βέβαια παραμένει ανοικτό.

photo_Oikonomicus_21.3_b

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων