Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μέχρι και δωρεάν…μασέλες υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι

Παροχές στους ιταλούς συνταξιούχους μοιράζει και πάλι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με επιστολή του η οποία κοινοποιήθηκε και στους κομματικούς υπεύθυνους του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός, θεωρεί ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να ξαναρχίσουν να ενδιαφέρονται με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας τους.

Ο πρώην Καβαλιέρε, όπως αναφέρει στην επιστολή του, σε περίπτωση που καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία, δεσμεύεται:

-να αυξήσει στα χίλια ευρώ την κατώτατη σύνταξη

-να καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς και τον φόρο πρώτης κατοικίας.

-να εξασφαλίσει δωρεάν οδοντοστοιχίες στους ηλικιωμένους, μια επίσκεψη τον μήνα στον κτηνίατρο για τα κατοικίδια ζώα τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά και δωρεάν εισιτήρια για τον κινηματογράφο και για κοντινές διαδρομές με τρένο.

Όπως αναφέρουν οι ιταλοί σχολιαστές, ο «μίστερ τιβί», με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να «συγκινήσει» την κατηγορία που έως τώρα φάνηκε να τον στηρίζει με μεγαλύτερη πεποίθηση, εκείνη των συνταξιούχων.

Μια κίνηση με την οποία επιχειρεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, τα οποία, στα διάφορα γκάλοπ που αφορούν την πρόθεση ψήφου, δεν ξεπερνούν, τους τελευταίους μήνες το 16%.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, στο τέλος του μηνός πρόκειται να οργανώσει, παράλληλα, σειρά εκδηλώσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών, σε όλη την Ιταλία, για να προσπαθήσει να ενισχύσει το προφίλ της ιταλικής κεντροδεξιάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων