Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Μια μακαρονάδα στο κεφάλι της Μέρκελ!

Εκεί που οι Γερμανοί νόμιζαν πως τα είχαν όλα τακτοποιημένα, τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποδεικνύεται πως λογάριαζαν χωρίς τον…. Μπερλουσκόνι.

«Τι μας κοστίζει η Ιταλία;» διερωτάται στο εξώφυλλό του το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschafts Woche, απεικονίζοντας το Σίλβιο Μπερλουσκόνι να πετάει μία μακαρονάδα στο κεφάλι της καγκελάριου της Γερμανίας.

«Το πολιτικό χάος στην Ιταλία… ξαναφουντώνει την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση» τονίζει στο δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης ύφεσης, οι αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας, κλιμακώνονται (εκτός από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία) στην Πορτογαλία και τη Γαλλία, γεγονός που θέτει εκτός τροχιάς τις μεταρρυθμίσεις. Και ποιος πληρώνει τον λογαριασμό: Η Γερμανία», τονίζει το περιοδικό.

Το εν λόγω περιοδικό βεβαίως, όπως και το σύνολο του γερμανικού τύπου, θέλουν να ξεχνούν πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η Γερμανία από την κρίση στον ευρωπαϊκό νότο, επιτυγχάνοντας μηδενικά επιτόκια δανεισμού καθώς θεωρείται το ασφαλέστερο ευρωπαϊκό «καταφύγιο» χρήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων