Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Μια μεγάλη web απειλή αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το 2025

Μπορεί να ακούγεται σαν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μία μεγάλη web απειλή θα γίνει πραγματικότητα μέχρι το έτος 2025.

Το στοιχείο αυτό έχει προκύψει από έρευνα της Pew Research σε ένα πλήθος ειδικών για θέματα Διαδικτύου και Πληροφορικής, το 60% των οποίων εμφανίστηκε να πιστεύει ότι μία μεγάλη cyber επίθεση θα έχει συμβεί στις τεχνολογικές μας υποδομές μέχρι το έτος 2025. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που λέει ο Joel Brenner, σύμβουλος της National Security Agency των ΗΠΑ, σε άρθρο του στην Washington Post, ο οποίος αναφέρει ότι το Internet δεν είναι φτιαγμένο για την ασφάλεια, αλλά πάνω του έχουν συνδεθεί όλες σχεδόν οι μοντέρνες υποδομές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρει το pestaola.gr, οι ειδικοί αναμένουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο και να γίνουν πιο έντονες και πιο επικίνδυνες στο άμεσο μέλλον. Ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς ότι το Internet of Things είναι η κυρίαρχη τάση που θέλει όλες τις συσκευές μας συνδεδεμένες στον Παγκόσμιο Ιστό, είναι εύκολο να σκιαγραφήσει κανείς με ζοφερά χρώματα τις συνέπειες από μία τέτοια επίθεση.

Υπάρχουν πάντως και οι φωνές εκείνες που ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και λένε ότι παρόλο που εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες online απειλές, δεν έχουν καταφέρει να προκαλέσουν κάποια πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη ζημιά στις υποδομές που στηρίζουν την καθημερινότητά μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων