Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Μίλησέ μου

«Μίλησέ μου…..».  Μια αγαπημένη μου ατάκα, που την ήξεραν μόνοι όσοι με γνώριζαν προσωπικά, έγινε και το κεντρικό μότο αυτού του blog από την πρώτη μέρα της γέννησής του. Έξι μήνες μετά, αυτή η ατάκα  – προτροπή μετασχηματίζεται σε μια κοινότητα αναγνωστών που συμμετέχει, συζητάει, διατυπώνει απόψεις. Ελεύθερα, απροκατάληπτα, δημιουργικά και πάνω απ’ όλα χωρίς λογοκρισία.

Δεν συμφωνούμε όλοι με όλα αλλά ακριβώς αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Να μπορούμε να έχουμε διάλογο ακόμη κι αν διαφωνούμε. Να μπορούμε να γράφουμε και να μοιραζόμαστε τα πάντα, χωρίς να υπάρχουν «κρυφές ατζέντες»  και « θέματα ταμπού».

Είναι μια τολμηρή κι ενδιαφέρουσα διάσταση της επικοινωνιακής καθημερινότητας στο διαδίκτυο που μπορεί να ανοίξει πολλούς καινούργιους δρόμους. Τους ανιχνεύουμε μαζί καθώς είναι δρόμοι που δεν έχουν περπατηθεί από κανέναν.  Μακριά λοιπόν από την πεπατημένη,  αξίζει να πειραματιστούμε με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία, τον διάλογο  που δεν αναμασάει τα τετριμμένα αλλά δίνει «τροφή για σκέψη».

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αναπτύσσεται αυτός ο ελεύθερος διάλογος μέσω του blog,  ήταν η ανταλλαγή απόψεων 2 φίλων αναγνωστών για  το θέμα της Παπαχρήστου και το άρθρο μου με τίτλο «Ολυμπιονίκες στην ενοχή». Παραθέτω αυτούσιο τον διάλογο και εύχομαι καλή μας συνέχεια.

HTML tutorial

Από Costas 

Αγαπητέ, νομίζω ότι έπιασες λάθος αυτό το θέμα. Η όλη ιστορία εγινε
επειδή η κοπέλλα φαινεται να “ανήκει” στην Χρυσή Αυγή.

Οι “αριστεροί” την κάρφωσαν στα πλαίσια της καταστροφής του αντίπαλου.
Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, το μόνο που θέλουν είναι να μην
σηκώσει κανείς κεφάλι στην ιδεολογική απολυταρχία τους.

Και βαράνε όπου νομίζουν οτι έχουν πάτημα, Και οι κοτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) κάνουν την πάπια μην κακοχαρακτηριστούν απο τους “φύλακες” της
πολιτικής ορθότητας.

Οσον αφορα αυτό καθεαυτό το κρύο αστειακι, κανεις μη φοβισμένος
δεν βρέθηκε να πεί οτι δεν έχει καμμιά σχεση με τον ρατσισμό. Αν το
αναλύσουμε, δεν χαρακτηρίζει και δεν κακολογεί κάποιον.

Απλώς παρατηρεί οτι υπάρχουν πολλοι αφρικανοί στην χώρα μας. Και αφρικανοί + Νείλος ο συνειρμός είναι
Αιγύπτιοι, όχι μαυροι που οι πραγματικά ρατσιστες “αριστεροι” είδαν.

Από Cas

Αντίθετα με τον προηγούμενο σχολιαστή, εγώ πιστεύω ότι αυτό ήταν καθαρά μια τακτική ενοχοποίησης της χώρας ως υποθάλπουσα τον ρατσισμό, από τις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν να τον εδραιώσουν με κάθε τρόπο ως εναλλακτική στην κρίση. Η προκείμενη της προβολής του tweet, για τους δημοσιογράφους που έβγαλαν το θέμα, ε΄ναι “Η Ελλάδα, χτυπημένη από την ανεργία και την κρίση, στρέφεται όλο και περισσότερο στον εθνικισμό και το ναζισμό. Είναι μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, μην την επισκέπτεστε, μην εμπιστεύεστε τους Έλληνες”, και φυσικά ακολουθεί τη γενεαλογία των δηλώσεων των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στις δηλώσεις μας στα ΜΜΕ. Και βέβαια, να αποφύγουμε να πέσουμε στην παγίδα του διπόλου των άκρων. Ένας εμφύλιος θα ήταν τώρα η καλύτερη ευκαιρία για τον σάπιο χώρο της απουσίας ιδεολογίας που κυβερνά τη χώρα 30 χρόνια (ή μάλλον της ιδεολογίας της τσέπης) να παρουσιαστούν ως σωτήρες της χώρας μετά την εσωτερική καταστροφή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων