Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να κατακτήσω κι άλλα χρυσά στις επόμενες Ολυμπιάδες

Ο Μίλτος Τεντόγλου, κάνοντας ένα σπουδαίο άλμα στα 8,41 μέτρα, κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «ήταν πολύ μεγάλη η πίεση. Ο αγώνας ξεκίνησε κάπως χάλια για τα δεδομένα μου. Όταν ξεκίνησα ήμουν 3ος – 4ος και είπα στον εαυτό μου “χαλάρωσε, το έχεις κάνει τόσες φορές”. Είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Μου βγήκε ένα πολύ καλό άλμα και το ρίσκαρα κιόλας. Δεν ήμουν σίγουρος αν μπορώ να πάρω το χρυσό, ήμουν σίγουρος ότι θα περάσω τους άλλους δύο αθλητές».

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά το άλμα του ήταν ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, καθώς περίμενε ότι ο Κουβανός θα τα πήγαινε καλύτερα.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, είπε ότι λειτουργεί υπό πίεση και μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες και καταφέρνει το καλύτερο.

Μετά τη νίκη του, ακούγοντας το συρτάκι, ο Μίλτος είπε ότι χάρηκε πολύ. Επίσης, τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο για να μοιραστεί τη χαρά του ήταν η κοπέλα του και η μητέρα του.

Σχετικά με τη δήλωσή του για την κοπέλα του ότι τον «τσιτώνει» πριν τους αγώνες, ανέφερε ότι το είχε πει για να την πειράξει και τελικά της άρεσε.

Ο προπονητής του ανέφερε, επίσης, ότι ο Μίλτος «είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να πετύχει».

Για το αν μπορεί να γίνει «ο Πύρρος Δήμας του στίβου» ο 23χρονος Ολυμπιονίκης είπε: «Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω αυτό που κάνω. Θέλω να κατεβαίνω σε όλους τους αγώνες. Αν συνεχίσω τις προπονήσεις θα μπορούσα να το καταφέρω, να πάρω δηλαδή και άλλα χρυσά σε επόμενες Ολυμπιάδες».

Κλείνοντας ο Μίλτος είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι να δουν τον αγώνα μου».

«Το πρώτο συναίσθημα ήταν λίγο περίεργο. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Θεώρησα ότι ήταν καλύτερος ο αντίπαλός μου. Δεν το χάρηκα τόσο. Θα ήθελα να πηδήξω λίγο καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος που πήρα μετάλλιο», είπε μιλώντας στο MEGA ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, για να συνεχίσει: «Ήταν αρκετά καλό το άλμα μου, είμαι ευχαριστημένος».

«Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω άλμα εις μήκος, έχω δεθεί με αυτό και αυτή είναι η ζωή μου τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

«Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλους εκείνους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για τον αγώνα μου και τους ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης.

«Είμαι λίγο τυχερός που στον στίβο υπάρχουν κάποιοι αγώνες που έχουν κάποια χρήματα. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ λεφτά απ’ την Ελλάδα. Έχω πάρει μόνο από την Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία», δήλωσε κλειθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Θεόδωρου Ιακωβίδη.

«Θα ήθελα να κυνηγήσω τα μετάλλια και σε επόμενους αγώνες», είπε αναφερόμενος στους στόχους του ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Είναι ξεχωριστό παιδί, πολύ καλός αγωνιστής και συγχαρητήρια σε αυτά που κάνει», είπε ο προπονητής του για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων