Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Moderna: Είναι 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο στις ηλικίες 12-17

Το 100% αγγίζει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna στους εφήβους 12-17 ετών, όπως ενημέρωσε η εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Η μελέτη της Moderna αξιολόγησε το εμβόλιο σε 3.732 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, εκ των οποίων τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο από αυτούς έλαβαν placebo. Ο κύριος στόχος ήταν να παραχθεί μια ανοσοαπόκριση ισοδύναμη με αυτήν που παρατηρήθηκε στη μεγάλη δοκιμή της εταιρείας σε ενήλικες, η οποία ήταν 94,1% αποτελεσματική στην πρόληψη του COVID-19.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη δεύτερη δόση ήταν πονοκέφαλος, κόπωση, πόνοι στο σώμα και ρίγη.

Η εταιρεία Moderna είπε ότι εξακολουθεί να συγκεντρώνει δεδομένα ασφαλείας. Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους για τον προσδιορισμό της μακροπρόθεσμης προστασίας και ασφάλειας.

Moderna: Θα ζητήσει έγκριση από τον FDA

Η Moderna, της οποίας το εμβόλιο έχει εγκριθεί για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, δήλωσε ότι θα υποβάλει τα ευρήματα της μελέτης της στον FDA και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς για έγκριση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων