Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Μόσιαλος για άνοιγμα δημοτικών σχολείων: Θα έλεγα να περιμένουμε

Για το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «σοβαρές μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά περνούν τη νόσο πολύ πιο ήπια από τους ενήλικες. Η επιστημονική κοινότητα πάντως είναι διχασμένη για το αν τα παιδιά μεταδίδουν περισσότερο ή λιγότερο τη νόσο. Για το άνοιγμα των δημοτικών θα έλεγα να περιμένουμε. Όπως κάνει άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση».

Για το φαινόμενο της συγκέντρωσης κόσμου και του συνωστισμού, όπως στην Αγία Παρασκευή, ο Η. Μόσιαλος είπε ότι «αρχικά να δείξουμε μία κατανόηση γιατί ο κόσμος ήταν κλεισμένος μέσα τόσες εβδομάδες και γενικά θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι θα υπήρχε μία τέτοια αντίδραση. Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μία αρχική αντίδραση λίγων ημερών γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή. Ας μην ανησυχήσουμε λοιπόν πάρα πολύ γι’ αυτό και ας κατανοήσουμε ότι ο κόσμος έπρεπε να βγει έξω. Όταν είσαι κλεισμένος μέσα 40-50 ημέρες δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα».

«Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε για την ασφάλεια των πρώτων εμβολίων, και μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε ασφαλείς ενδείξεις αν λειτουργούν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό επισήμανε ότι αν πετύχουν τα πρώτα πέντε που είναι σε εξέλιξη θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι τέλους της χρονιάς, αλλιώς θα περιμένουμε το νέο κύμα εμβολίων στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Τέλος, σε σχέση με την εστίαση, ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και να πάμε ακόμα πιο πίσω τις ημερομηνίες ανοίγματος των καταστημάτων.

«Έχει νόημα να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Μήπως και η νόσος γίνει εποχική; Αν δεν διασφαλίσουμε απολυτή ασφάλεια σκεφτείτε πώς θα αντιδράσει και ο πελάτης», εξήγησε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων