Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

MyΘέρμανση – Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

myΘέρμανση: Άνοιξε το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης  στο myΘέρμανση δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης, να καταθέσουν τις αιτήσεις και σταδιακά να αρχίσουν οι πληρωμές.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει ως και τις 9 Δεκεμβρίου ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 21 Δεκεμβρίου χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που έχουν γίνει έως 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα λάβουν και την προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι -ανεξάρτητα από το αν έχουν αγοράσει καύσιμα ή όχι.

Φέτος το επίδομα είναι αυξημένο ενώ είναι διευρυμένα και τα κριτήρια για τους δικαιούχους. «Κερδισμένοι» είναι οι καινούργιοι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα θα ανέρχεται έως και τα 1.600 ευρώ. Παράλληλα, οι πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται ειδική προσαύξηση φέτος 25%.

Μπορείτε να μπείτε στο myΘέρμανση και να κάνετε την αίτηση πατώντας ΕΔΩ

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα κάνετε αίτηση στο myΘέρμανση

Κατά την είσοδο το myΘέρμανση ο δικαιούχος επιλέγει αν θα υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της.

Η διαδικασία για όσους έχουν δικό τους καυστήρα σε πολυκατοικία, ή μένουν σε μονοκατοικία είναι ιδιαίτερα, απλά, τα πράγματα όμως γίνονται πιο σύνθετα στις περιπτώσεις κεντρικής θέρμανσης, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω.

Τα βήματα είναι:

Επιλογή «υποβολή αίτησης» και σύνδεση με τους κωδικούς Taxisnet

Επιλογή «Εκδήλωση ενδιαφέροντος»

Επιλογή του καυσίμου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πέλετ)

Εισαγωγή του αριθμού παροχής ρεύματος

Επιλογή «μονοκατοικίας» ή «πολυκατοικίας»

Επιλογή «ιδιοκτήτης» ή «ένοικος» (συμπληρώνετε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη)

Εισαγωγή έγκυρου και ενεργού αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το επίδομα

Τι ισχύει σε περίπτωση πολυκατοικίας

Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ πολυκατοικίας στα προφίλ, επιλέγοντας τον σχετικό σύνδεσμο «Ορισμός ΑΦΜ». Στη συνέχεια ο ΑΦΜ πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να διαγραφεί.

Ο διαχειριστής/εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης).

Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά/κλειστά – τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Είναι υποχρεωτική συμφωνία σε μία κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1.000, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε και την δυνατότητα πληρωμής.

Στα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης τα στοιχεία ΑΦΜ και αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχετε εισάγει στη Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης.

Σημειώνεται πως αν δεν υπάρχει διαχειριστής στην πολυκατοικία ή δεν υπάρχει αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος (μετρητής) στην πολυκατοικία, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους/ιδιοκτήτες ποιος θα «αναλάβει» το ρόλο του διαχειριστή ώστε να δημιουργήσει μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση, το προφίλ της πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα, τα χιλιοστά θέρμανσης κ.λπ.. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους/ιδιοκτήτες, ποιος αριθμός παροχής ρεύματος (συνήθως του διαχειριστή/εκπροσώπου) θα «παίξει» τον ρόλο της κοινόχρηστης παροχής ώστε να δηλωθεί στο προφίλ της πολυκατοικίας.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πώς θα πάρουν έως 1.600 ευρώ [παραδείγματα και πίνακες]

Αυξήσεις στα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που μπορεί να φθάσουν και μέχρι 192% σε σύγκριση με πέρυσι, με ταυτόχρονη αύξηση των εισοδηματικών ορίων και των ορίων αξίας ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, που ισχύουν ως κριτήρια για τη χορήγησή του, προβλέπει η νέα κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή της συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Τα ποσά του επιδόματος θα κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ την περίοδο 2021-2022 κυμαίνονταν από 100 έως 750 ευρώ. Ειδικά σε περιοχές της χώρας όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι δυσμενέστατες και επικρατεί δριμύ ψύχος τον χειμώνα το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά 25% και το ανώτατο όριό του θα φθάνει τα 1.000 ευρώ.

Για όσους δικαιούχους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο ως μέσο θέρμανσης και χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ή άλλα μέσα, πλην φυσικού αερίου, καθώς επίσης και για όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις για την είσπραξη επιδομάτων θέρμανσης, ενώ πέρυσι δεν υπέβαλαν αιτήσεις και δεν έλαβαν επιδόματα, τα ποσά του επιδόματος θα είναι διπλάσια από αυτά των υπολοίπων δικαιούχων, δηλαδή θα φθάνουν μέχρι τα 1.600 ευρώ. Ομως, για όλους αυτούς θα ισχύσουν τα περυσινά χαμηλότερα κατά 2.000 έως 5.000 ευρώ εισοδηματικά όρια.

Τα μυστικά

Πιο αναλυτικά, η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεοδώρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Αποστόλου Βεσυροπούλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε ήδη σε ισχύ, προβλέπει τα εξής για την περίοδο 2022-2023:

1 Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα θα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για τα ακίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

2 Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος παραμένει στα 100 ευρώ, ενώ το μέγιστο αυξάνεται από τα 750 στα 800 ευρώ. Για όσους δικαιούχους θα πάψουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και θα στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, τα ποσά του επιδόματος θα είναι διπλάσια. Ως εκ τούτου το μέγιστο ποσό θα ανέρχεται σε 1.600 ευρώ.

3 Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται κατά 16,66%, από τα 300 στα 350 ευρώ. Για όσους δικαιούχους πάψουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, η βάση υπολογισμού ανέρχεται στα 700 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλασιάζεται σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Σύμφωνα με το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο ισχύει ήδη από την χειμερινή περίοδο 2020-2021, το ποσό της βάσης υπολογισμού πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας» και κλιμακούμενο από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας, προκειμένου να προκύψει το ποσό επιδόματος που δικαιούται ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος , όπως διαμορφώνεται μετά τον πολλαπλασιασμό της βάσης υπολογισμού με τον συντελεστή επιδότησης, προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου κατά 20%. Για όσους δικαιούχους διαμένουν σε περιοχές όπου οι κλιματικές συνθήκες χαρακτηρίζονται το χειμώνα από δριμύ ψύχος και ο συντελεστής επιδότησης είναι ίσος με το 1 ή μεγαλύτερος από το 1, τα ποσά του επιδόματος θα είναι προσαυξημένα κατά 25% με το μέγιστο ποσό (το ανώτατο όριο) να φθάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ (αντί τα 800 ευρώ). Με βάση λοιπόν τις παραπάνω αλλαγές και το ήδη ισχύον σύστημα υπολογισμού τα επιδόματα θέρμανσης για χιλιάδες νοικοκυριά θα αυξηθούν σημαντικά. Για όσους επιμείνουν να θερμαίνονται με φυσικό αέριο, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δεν θα υπερδιπλασιαστεί αλλά θα αυξηθεί όπως και των υπολοίπων που ήδη θερμαίνονται με πετρέλαιο, υγραέριο ή άλλα μέσα πλην φυσικού αερίου.

Επίδομα θέρμανσης: Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια 

Τα όρια ετησίου εισοδήματος μέχρι τα οποία θα χορηγείται το επίδομα διαμορφώνονται ως εξής:

α) Το όριο εισοδήματος για τον άγαμο αυξάνεται από 14.000 σε 16.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ή τους συνάψαντες σύμφωνο συμβίωσης χωρίς εξαρτώμενα τέκνα το όριο αυξάνεται από τα 20.000 στα 24.000 ευρώ. Επίσης για κάθε μονογονεϊκή οικογένεια, το βασικό όριο χωρίς την προσαύξηση λόγω τέκνου ή τέκνων θα διαμορφωθεί στα 27.000 ευρώ.

β) Η προσαύξηση των ορίων για κάθε εξαρτώμενο τέκνο παραμένει στα 3.000 ευρώ.

  • Τα όρια ετησίου εισοδήματος μέχρι τα οποία θα χορηγείται το επίδομα παραμένουν ίδια με την περίοδο 2021-2022 (δεν αυξάνονται) για όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης, ενώ πέρυσι δεν είχαν υποβάλει, καθώς επίσης και για όσους αποφασίζουν από αυτή τη χειμερινή περίοδο να στραφούν από το φυσικό αέριο σε άλλο μέσο θέρμανσης.
  • Το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους αυξάνεται από τα 180.000 στα 200.000 ευρώ. Για τους έγγαμους το όριο αντικειμενικής αξίας διαμορφώνεται στα 300.000 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης:  Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Σε κάθε περίπτωση που η αίτηση θα υποβληθεί έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022 από αιτούντα που ήταν δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022, ο εν λόγω δικαιούχος θα λάβει έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που του είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει -με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους- σε τρεις δόσεις, ως εξής:

  • Εως την 21η Δεκεμβρίου 2022 θα διενεργηθεί η προκαταβολή του επιδόματος σε όσους ήταν και πέρυσι δικαιούχοι. Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με το ποσό που έλαβαν πέρυσι. Επιπλέον, η καταβολή θα καλύπτει το σύνολο των αγορών που θα έχουν τιμολογηθεί έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.
  • Εως την 28η Φεβρουαρίου 2023 θα διενεργηθεί η πληρωμή του επιδόματος για το σύνολο των αγορών που θα έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Εως την 28η Απριλίου 2023 θα διενεργηθεί η πληρωμή του επιδόματος για το σύνολο των αγορών που θα έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Επίδομα θέρμανσης: Αιτήσεις έως 9 Δεκεμβρίου

 Για να καταφέρουν να εισπράξουν το επίδομα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2022 στην εφαρμογή myΘέρμανση που θα τεθεί εντός των προσεχών ημερών σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα της AAΔΕ (aade.gr).

Παραδείγματα για το επίδομα θέρμανσης

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα για οικογένειες με δύο παιδιά:

* Στο κέντρο της Αθήνας (με συντελεστή βαθμοημέρας 0,43), το επίδομα θα αυξηθεί από τα 181 στα 211 ευρώ (κατά 30 ευρώ).

* Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (με «συντελεστή βαθμοημέρας» 0,71), το επίδομα θα αυξηθεί από 299 σε 348 ευρώ (κατά 49 ευρώ).

* Στην Κοζάνη (με «συντελεστή βαθμοημέρας» 1,12), το επίδομα θα αυξηθεί από 470 σε 686 ευρώ (θα είναι αυξημένο κατά 186 ευρώ συνυπολογιζομένης και της προσαύξησης 25% που προβλέπεται πλέον για τις πλέον ψυχρές περιοχές). Εάν η οικογένεια θερμαινόταν την προηγούμενη χειμερινή περίοδο με φυσικό αέριο και φέτος στραφεί στο πετρέλαιο θέρμανσης το επίδομά της θα ανέλθει σε επίπεδο διπλάσιο των 686 ευρώ, δηλαδή θα φθάσει τα 1.372 ευρώ! Σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο το ποσό του επιδόματος θα είναι αυξημένο κατά 902 ευρώ ή κατά 191,9%, δηλαδή θα είναι σχεδόν τριπλάσιο!

TO ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ* (ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022-2023)
ΔΗΜΟΙ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ
ΑΘΗΝΑ 350 0,43 151 181 211 241
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 350 0,57 200 239 279 319
ΑΙΓΑΛΕΩ 350 0,4 140 168 196 224
ΓΑΛΑΤΣΙ 350 0,53 186 223 260 297
ΓΛΥΦΑΔΑ 350 0,33 116 139 162 185
ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ 350 0,33 116 139 162 185
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 350 0,49 172 206 240 274
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 350 0,47 165 197 230 263
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 350 0,37 130 155 181 207
ΜΑΡΟΥΣΙ 350 0,57 200 239 279 319
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 350 0,38 133 160 186 213
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 350 0,48 168 202 235 269
ΝΙΚΑΙΑ 350 0,37 130 155 181 207
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 350 0,33 116 139 162 185
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 350 0,33 116 139 162 185
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 350 0,43 151 181 211 241
ΧΑΛΑΝΔΡΙ 350 0,53 186 223 260 297
ΧΟΛΑΡΓΟΣ 350 0,54 189 227 265 302
ΕΛΕΥΣΙΝΑ 350 0,41 144 172 201 230
ΜΕΓΑΡΑ 350 0,4 140 168 196 224
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 350 0,45 158 189 221 252
ΠΑΛΛΗΝΗ 350 0,55 193 231 270 308
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 350 0,71 249 298 348 398
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 350 0,68 238 286 333 381
ΑΓΡΙΝΙΟ 350 0,52 182 218 255 291
ΒΟΛΟΣ 350 0,57 200 239 279 319
ΔΡΑΜΑ 350 0,84 294 353 412 470
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 350 0,23 100 120 140 160
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 350 0,84 294 353 412 470
ΚΑΒΑΛΑ 350 0,76 266 319 372 426
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 350 0,89 312 374 436 498
ΛΑΜΙΑ 350 0,63 221 265 309 353
ΛΑΡΙΣΑ 350 0,72 252 302 353 403
ΞΑΝΘΗ 350 0,82 287 344 402 459
ΠΑΤΡΑ 350 0,3 105 126 147 168
ΣΕΡΡΕΣ 350 0,8 280 336 392 448
* Για νοικοκυριά που θερμαίνονται εδώ και πολλά χρόνια με πετρέλαιο. Για νοικοκυριά που θα επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται, με την επιφύλαξη της θέσπισης ανωτάτου ορίου 1.600 ευρώ στο ποσό του επιδόματος..
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ 50 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022-2023)
ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ
ΒΕΛΟΥΧΙ 350 1,62 709 851 992 1000
ΒΙΓΛΑ 350 1,61 704 845 986 1000
ΚΑΤΩ ΒΕΡΜΙΟ 350 1,59 696 835 974 1000
ΠΗΓΑΔΙΑ 350 1,59 696 835 974 1000
ΠΙΣΟΔΕΡΙ 350 1,54 674 809 943 1000
ΑΝΩ ΣΕΛΙ 350 1,52 665 798 931 1000
ΓΡΑΜΜΟΣ 350 1,51 661 793 925 1000
ΝΥΜΦΑΙΟΝ 350 1,51 661 793 925 1000
ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ 350 1,48 648 777 907 1000
ΣΑΜΑΡΙΝΑ 350 1,48 648 777 907 1000
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 350 1,36 595 714 833 952
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ 350 1,35 591 709 827 945
ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 350 1,31 573 688 802 917
ΨΑΡΑΔΕΣ 350 1,24 543 651 760 868
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ 350 1,22 534 641 747 854
ΜΕΤΣΟΒΟ 350 1,22 534 641 747 854
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 350 1,21 529 635 741 847
ΦΛΩΡΙΝΑ 350 1,18 516 620 723 826
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 350 1,14 499 599 698 798
ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ 350 1,13 494 593 692 791
ΒΕΥΗ 350 1,12 490 588 686 784
ΚΟΖΑΝΗ 350 1,12 490 588 686 784
ΔΕΣΚΑΤΗ 350 1,11 486 583 680 777
ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 350 1,11 486 583 680 777
ΕΧΙΝΟΣ 350 1,09 477 572 668 763
ΖΑΡΟΥΧΛΑ 350 1,09 477 572 668 763
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ 350 1,08 473 567 662 756
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 350 1,08 473 567 662 756
ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 350 1,08 473 567 662 756
ΑΡΝΙΣΣΑ 350 1,07 468 562 655 749
ΜΥΤΙΚΑΣ 350 1,07 468 562 655 749
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ 350 1,07 468 562 655 749
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ 350 1,06 464 557 649 742
ΑΜΥΝΤΑΙΟ 350 1,05 459 551 643 735
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 350 1,05 459 551 643 735
ΠΑΠΙΓΚΟ 350 1,03 451 541 631 721
ΒΑΛΤΕΤΣΙ 350 1,02 446 536 625 714
ΑΝΑΒΡΑ 350 1,01 442 530 619 707
ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ 350 1,01 442 530 619 707
ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ ΣΕΡΡΩΝ 350 1,01 442 530 619 707
ΒΥΤΙΝΑ 350 1,01 442 530 619 707
ΑΡΑΧΟΒΑ 350 0,99 347 416 485 554
ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 350 0,98 343 412 480 549
ΕΔΕΣΣΑ 350 0,97 340 407 475 543
ΒΡΥΝΑΙΝΑ 350 0,96 336 403 470 538
ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ 350 0,96 336 403 470 538
ΑΝΩ ΖΑΧΛΩΡΟΥ 350 0,95 333 399 466 532
ΑΝΩ ΜΠΡΑΛΟΣ 350 0,95 333 399 466 532
ΖΑΓΟΡΑ 350 0,94 329 395 461 526
ΣΟΥΦΛΙ 350 0,94 329 395 461 526
Σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι θερμαίνονταν την περίοδο 2021-2022 με φυσικό αέριο και αποφάσισαν για την περίοδο 2022-2023 να θερμανθούν με πετρέλαιο ή με άλλα μέσα θέρμανσης, πλην φυσικού αερίου, τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται, με την επιφύλαξη της θέσπισης ανωτάτου ορίου 1.600 ευρώ στο ποσό του επιδόματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων