Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Ν.Ανδρουλάκης: «Το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας»

Τη θέση οτι το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ζήτημα δημοκρατίας επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας “ύποπτη” την στάση του Μεγάρου Μαξίμου, να προσπαθεί όπως υποστήριξε να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο κ Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα υποστήριξε οτι “στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχέουν fake news” στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας οτι περιμένει απο τους αρμόδιους θεσμούς και τη δικαιοσύνη να πουν ποιοί κρύβονται πίσω απο τις παρακολουθήσεις.

Ακόμα χαρακτήρισε πρωτοφανές ” το γεγονός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, υποστηρίζοντας οτι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ψέματα οτι αυτό συνέβη και με άλλους.

« Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ σε ποιούς άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος απο όλες τις χώρες, βρέθηκε κάτι παρόμοιο. Αν λοιπόν δεν ξέρουν, μην προσπαθούν μέσα απο fake news να υποβαθμίσουν το θέμα αυτό. Ας αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, είναι θέμα δημοκρατίας, δεν ειναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , συνοδευόμενος απο στελέχη του κόμματος του επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες.

H αγοραστική κίνηση στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και η πορεία του τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στο κέντρο της πόλης, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της πόλης τονίζοντας την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό ενω ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το τέλος της συνάντησης και μιλώντας στούς δημοσιογράφους, ο κ Ανδρουλάκης επεσήμανε οτι το κόστος ζωής ειναι απαγορευτικό για τους πολίτες, ενω οι επιχειρήσεις την ίδια ώρα προσπαθούν να επιβιώσουν.

Όπως υποστήριξε , « η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα που ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά στο κόστος ζωής , τα ενοίκια , στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας και τώρα στα παιδιά του που μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο και προσπαθούν να βρουν σπίτι, βρίσκουν εμπόδια για μια φτηνή προσιτή κατοικία για να χτίσουν τη νέα σου ζωή».

Σύμφωνα με τον κ Ανδρουλάκη αυτά ειναι μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που η κυβέρνηση δεν έχει καμμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει.

Απο τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μία κυβέρνηση με πυρήνα την σοσιαλδημοκρατία , με δημοκρατικές αξίες διαφάνεια και αξιοπρέπεια, όπως τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της δημόσιας υγείας και στο νοσοκομείο της πόλης υποστήριξε οτι, « το ΕΣΥ καταρρέει και η ΝΔ δεν κάνει τίποτα».

Παράλληλα υποστήριξε οτι η χώρα μας είναι τρίτη στην ΕΕ σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία λέγοντας οτι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Ανδρουλάκης επανέλαβε όσα είπε και στους φορείς της περιοχής, για στήριξη του και της μεταποίησης τονίζοντας οτι ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς εννοεί μια κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση τόνισε οτι, « αυτό που εννοώ είναι να έχουμε την ισχυρή εντολή και βάσει του προγράμματος μας και με ένα αξιόπιστο στελεχιακό δυναμικό να χτιστεί μια κυβέρνηση ώστε να μη ξαναζήσουμε τη δραματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε αυτή την πολιτική του κ Μητσοτάκη που ευνοεί τους λίγους απέναντι των πολλών».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στα Χανιά, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχει συναντήσεις με το δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία του χωριού Βατόλλακος, του δήμου Πλατανιά.

Χανιά: Συναντήσεις του Ν. Ανδρουλάκη με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη

Θεσμικά καθώς και λειτουργικά θέματα των δήμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του δήμου καθώς και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της υποστελέχωσης των δήμων, αλλά και στην ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα αναδείξουν, όπως επεσήμανε, το ρόλο και τη σημασία που έχει για τους πολίτες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες διασφαλίζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ στη χώρα μας έχει υπονομευθεί ευθέως, όπως ανέφερε. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στα Χανιά στην Αντιπεριφέρεια όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφεειάρχη Νίκο Καλογερή. Οι υποδομές στην Κρήτη και την περιφερειακή ενότητα Χανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον κ. Ανδρουλάκη να επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν νέες υποδομές στην ενέργεια καθώς και στον τομέα της προστασίας του υδάτινου δυναμικού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων