Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Ν. Δένδιας: Συμμετείχε στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την ‘Αμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), συμμετείχε, σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία.

‘Οπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τον υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command – AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων