Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Να μια σωστή απόφαση

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη βία στα γήπεδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή ταυτοποίηση με ταυτότητες, η τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και το κλείσιμο ή η μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.

Επιτέλους πρέπει να τελειώσουμε με την μαφία των γηπέδων. Όταν όλη η Ευρώπη έχει καταφέρει να πατάξει τον αθλητικό χουλιγκανισμό η Ελλάδα παραμένει πίσω ακόμα και σε αυτό. Δυστυχώς, η παύση των πρωταθλημάτων είναι ένα ακραίο πλην όμως απολύτως αναγκαίο αφού οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ οφείλουν να ελέγξουν τους οπαδούς τους. Η λογική του να σταματήσουν οι αγώνες κινείται σε δύο άξονες: αφενός η πολιτεία να κερδίσει χρόνο ώστε να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας και αφετέρου οι σύλλογοι να προβούν στις αναγκαίες ρυθμίσεις περιορίζοντας τα ακραία στοιχεία των οπαδών τους.

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε: «Τα τελευταία 40 χρόνια καμία κυβέρνηση και κανένας Υπουργός δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε η χώρα μας να απολαμβάνει τον δέοντα αθλητικό πολιτισμό. Την τελευταία εικοσαετία τα φαινόμενα βίας στους αθλητικούς και ειδικότερα στους ποδοσφαιρικούς χώρους διαρκώς εντείνονται με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Είναι ένας άτυπος πόλεμος. Κι όμως η πολιτεία διαρκώς αδιαφορεί. Το καλύτερο παράδειγμα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Φαίνεται λοιπόν, πως η τωρινή ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την βία στον αθλητισμό. Ίδωμεν λοιπόν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων