Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους λένε οι ΗΠΑ

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δέχθηκε, σήμερα, στο γραφείο του, τη βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κυρία Amanda Sloat. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Amanda Sloat ανέφερε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους- δανειστές και ειδικότερα με την τρόικα.

Την ίδια στιγμή στον Λευκό Οίκο εκπρόσωπος του Ομπάμα ανέφερε: «Αποτελεί ευθύνη της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της να βρουν λύση. Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού που έχει την ευθύνη από μέρους των ΗΠΑ, είχε χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν αυτά τα θέματα».

Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν μια Ελλάδα χρεωκοπημένη και πτωχευμένη εκτός ευρωζώνης αφού διακυβεύονται τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να βγει από το ευρύτερο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που επικρατεί ώστε να αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων