Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

ΝΔ: Δύο χρόνια Capital controls – Έγκλημα σε βάρος της οικονομίας

«Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, για τα δύο χρόνια από την επιβολή των capital controls.

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.

Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.

Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.
Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
Να εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δισ. ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων