Η συζήτηση περί δημιουργίας ενός τρίτου πόλου στο χώρο του κέντρου προσκρούει σε νέους υφάλους, που αποδεικνύουν απλώς ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αντιμετώπιζαν τελικά με απροθυμία το σενάριο αυτό.
Η μη παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σαββατοκύριακο προκάλεσε σχόλια, πολλώ δε μάλλον που ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε στην εκδήλωση της Δράσης, μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του Ποταμιού τόνιζαν ότι ο κ.Θεοδωράκης ουδέποτε προσκλήθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη.
“Κάποιοι προσπαθούν με ψέματα να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ΔΕΝ κλήθηκε στην συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η πρόσκληση πιθανόν να παρέπεσε κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη. Ή είναι στα μη απεσταλμένα των email τους. Ας ψάξουν.
Καλό θα είναι πάντως, η ορμή όλων μας να μην εξαντλείται σε διαρροές, παραπολιτικά και γκρίνιες αλλά στο διάλογο για τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος”, απαντούσε σχετικά το γραφείο τύπου του Ποταμιού.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά φέρεται πάντως να τηλεφώνησε στον κ.Θεοδωράκη την Τετάρτη και να τον κάλεσε να μιλήσει στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι εκείνος επέλεξε να μην παραστεί, αλλά να δώσει το παρόν στο συνέδριο της Δράσης.
Το βέβαιο είναι όμως ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν διαφορετική αντίληψη όσον αφορά στο θέμα πιθανών κυβερνητικών συνεργασιών, με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να βάζει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, διαπιστώνοντας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στα “αντιμητσοτακικά ένστικτα” ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη όπως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ωστόσο διαφορετική στάση από την κεντρική γραμμή της Γεννηματά, ενώ και στο εσωτερικό του Ποταμιού υπάρχουν ενστάσεις ως προς την απόφαση Θεοδωράκη το Κίνημα να συνεχίσει την αυτόνομη του πορεία κρατώντας αποστάσεις και από τη ΝΔ.