Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Νέα συνάντηση Στ. Θεοδωράκη με Φ. Γεννηματά, όλο το παρασκήνιο

Για τις 5 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του κ. Στ. Θεοδωράκη με την κ. Φώφη Γεννηματά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν που τηλεφώνησε χθες στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να κανονιστεί το σημερινό ραντεβού στο γραφείο του στη Βουλή.

Η λεπτομέρεια για το ποιος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης δεν προτάσσεται τυχαία. Είναι προφανές πως η απόφαση του κ. Θεοδωράκη να τηλεφωνήσει εκείνος στην κ. Γεννηματά εξυπηρετεί τον στόχο, δηλαή η ατζέντα της συνάντησης να οριστί από τον ίδιο και όχι από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Θεοδωράκης «θα εξηγήσει στην κ. Γεννηματά την πρωτοβουλία του Ποταμιού να δημιουργηθεί ένα “Κοινοβούλιο του Κέντρου”, θα προτάξει την ανάγκη νέοι άνθρωποι και κινήσεις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια και θα διερευνήσει, έτσι, κατά πόσον η κ. Γεννηματά είναι διατεθειμένη οι αρχηγοί των κομμάτων να κάνουν πίσω στις επαφές, αφήνοντας χώρο για να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά νέο».

Τονίστηκε ότι «το Κοινοβούλιο του Κέντρου δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αν ανακυκλώσει ξεπερασμένες ιδέες και πρόσωπα που δεν μπορούν σήμερα να προσφέρουν κάποια λύση».

Στο Ποτάμι δεν τρέφουν αυταπάτες πως η κ. Γεννηματά θα υποχωρήσει από την πρότασή της, αφού το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ συγκροτήσουν μια ομοσπονδία κομμάτων στην οποία εκείνη θα διεκδικήσει και πάλι να είναι επικεφαλής. Την προοπτική αυτή ο κ. Θεοδωράκης τη θεωρεί καταστροφική, δεδομένου ότι η ομοσπονδία αυτή θα θεωρηθεί μπαλαντέρ τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηη σημερινή συνάντηση Θεοδωράκη – Γεννηματά, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει στις επικοινωνιακές εντυπώσεις. Πίσω από αυτές, ωστόσο, κρύβεται η ουσία, αφού κ. Θεοδωράκης μοιάζει να έχει βάλει πλώρη για μια στρατηγική συνεργασία του Ποταμιού με τη ΝΔ, εκτιμώντας ότι όσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου φλερτάρουν επικίνδυνα με τον κ. Τσίπρα.

πηγή: kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων