Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Νέα ταξιδιωτική οδηγία από Μ. Βρετανία για την Ελλάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το Φόρειν Όφις ποειδοποίησε τους Βρετανούς πολίτες που πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα, να είναι προετοιμασμένοι για έκτακτες καταστάσεις και απρόβλεπτες καθυστερήσεις.

Οι δύο προτάσεις που το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας πρόσθεσε στην ταξιδιωτική οδηγία προς Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα ήταν «Οι επισκέπτες στην Ελλάδα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι τραπεζικές υπηρεσίες –συμπεριλαμβανομένων πληρωμών με πιστωτικές κάρτες και ανεφοδιασμού ΑΤΜ- σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν δυνητικά να περιοριστούν με μικρή πρότερη ενημέρωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε ρευστό για κάλυψη εκτάκτων καταστάσεων, απρόβλεπτων περιστάσεων και απρόσμενων καθυστερήσεων».

Την ίδια ώρα έχει γίνει γνωστό, ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει εξετάσει μέτρα παροχής βοηθείας σε Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αν παρουσιαστεί ανάγκη. Ήδη από το Μάιο είχε γίνει αντίστοιχη ανανέωση που συμβούλευε τους ταξιδιώτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους πληρωμής μαζί τους.

HTML tutorial

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έκαναν Βέλγιο και Γερμανία προς τους πολίτες τους που επισκέπτονται την Ελλάδα. Το γερμανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους πολίτες να έχουν αρκετά μετρητά μαζί τους στην Ελλάδα και προειδοποιεί για ενδεχόμενο να παρουσιασθούν πολλές καθυστερήσεις, ακόμα και στενότητα, στην τροφοδότηση των ΑΤΜ και προτείνει τη συχνή ενημέρωσή τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Είναι εξοργιστικό αλλά δυστυχώς έχουν βάση οι ενημερώσεις αυτές οι οποίες έγιναν λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο το ενδεχόμενο επιβολής capital control και αργίας των τραπεζών. Πάντως είναι διαρκώς εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε πως είναι η δική μας συμπεριφορά ως καταθετών και ελλήνων πολιτών που μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική έλλειψη ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων