Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Νέος εκδότης για τους New York Times ο 37χρονος Σουλτσμπέργκερ

Χρειάζεται μεγάλη αυτοπεποίθηση αν θέλετε να αναλάβετε την ηγεσία ενός 166 ετών θεσμού στην ηλικία των 37 ετών.

Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση δεν φαίνεται να λείπει από τον Arthur Gregg Sulzberger. Ο νέος εκδότης των περιοδικών New York Times μπορεί να μην είναι τόσο επιδεικτικός όσο ο πατέρας του Arthur Ochs Sulzberger Jr, ο οποίος κατείχε το γραφείο τα τελευταία 25 χρόνια. Αλλά ο “AG” Sulzberger, όπως λέγεται ο Arthur Gregg, έχει σαφώς μια σαφή ιδέα για το πώς να ηγηθεί μιας ημερήσιας εφημερίδας σε περιόδους τεχνολογικών επαναστάσεων.

1302463_15TIMES-superJumbo

Αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο. Το Διαδίκτυο δεν έχει να κάνει με το παλιό επιχειρηματικό μοντέλο εφημερίδων – οι ειδήσεις που τυπώνονταν σε χαρτί μαζί με διαφημιστικό χώρο και πωλούνταν ως πακέτο στους αναγνώστες – έχουν αλλάξει μορφή σε μεγάλο βαθμό. Οι περίφημοι New York Times, που ιδρύθηκαν το 1851 , ήταν επίσης στο χείλος της αβύσσου πριν από μερικά χρόνια. Τότε ήταν που ο Arthur Gregg Sulzberger κατάστρωσε το 2014 ένα σχέδιο για το πώς η εφημερίδα θα μπορούσε να συνεχίσει να κερδίζει χρήματα από τη δημοσιογραφία. Ο AG δεν είχε καμία αμφιβολία, ότι θα μπορούσε να το επιτύχει μόνο με ένα προϊόν που να είναι τόσο καλό και σημαντικό για τους αναγνώστες ώστε να ξοδεύουν χρήματα αντί να ενημερώνονται από μια ελεύθερη σελίδα στο διαδίκτυο.

HTML tutorial

Αυτή η μετάβαση έγινε από τους New York Times . Η “Γκρίζα Κυρία”, όπως η έντυπη εφημερίδα ονομαζόταν επειδή κάποτε αποτελείτο από μελάνι τυπωμένο σε άσχημο χαρτί, δεν είναι πλέον γκρίζα και δεν είναι πλέον φύλλο. Η σημερινή εφημερίδα έχει 3,5 εκατομμύρια συνδρομητές – περισσότερους από ποτέ – αλλά 2,5 εκατομμύρια από αυτούς την διαβάζουν μόνο στο διαδίκτυο. Και πληρώνουν για αυτό.

Ο AG είναι ο εκδότης της πέμπτης γενιάς

Τα έσοδα είναι φυσικά σήμερα πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τα «χρυσά χρόνια». Οι New York Times είχαν κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια, καθιστώντας τους εκδότες πολύ πλούσιους. Η εφημερίδα ανήκει από το 1896 στην γερμανική οικογένεια Ochs-Sulzberger. Ο AG έγινε εκδότης πέμπτης γενιάς – μια σπανιότητα στη σύγχρονη εκδοτική επιχείρηση. Σήμερα, τα κέρδη είναι πολύ χαμηλότερα. Παρ ‘όλα αυτά, η εφημερίδα εξακολουθεί να έχει 1400 δημοσιογράφους που μεταδίδουν ειδήσεις από κάθε γωνιά της Αμερικής και της γης. Συνολικά, οι New York Times έχουν κερδίσει 122 βραβεία Pulitzer με την πάροδο των ετών και είναι ίσως η καλύτερη ημερήσια εφημερίδα στον κόσμο.

Ο Arthur Gregg Sulzberger γεννήθηκε το 1980 ,πήγε στη Νέα Υόρκη σε ένα εξαιρετικό ιδιωτικό σχολείο, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο εξίσου εξαιρετικό Brown University και στη συνέχεια εργάστηκε, όπως ήταν φυσικό, στην αμερικανική εκδοτική οικογενειακή επιχείρηση ως δημοσιογράφος. Το 2009, έγινε μέλος των New York Times, πρώτα ως τοπικός δημοσιογράφος, στη συνέχεια ως διευθυντής γραφείου στο Kansas City. Έτσι γεννήθηκε περισσότερο ως δημοσιογράφος παρά εκδότης.

w16-95649STREET

Εκτός από τις τεχνικές αλλαγές, ο Sulzberger θα πρέπει επίσης να ασχοληθεί με πολιτικά ζητήματα. Οι New York Times είναι μια κεντροαριστερή φιλελεύθερη εφημερίδα που οι αναγνώστες αναμένουν να παίρνει σκληρή θέση έναντι του Πρόεδρου Ντόναλντ Τράμπ και να αντιμετωπιζουν τα ψέματά του ως ψέματα. Πολλοί νέοι συνδρομητές αγοράζουν ακόμη την εφημερίδα μόνο για τον λόγο αυτό. Η γραμμή που διαχωρίζει την κριτική αλλά δίκαιη δημοσιογραφία από τον πολιτικό ακτιβισμό, ωστόσο, μερικές φορές παραβλέπεται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων