Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Νίκος Χαρδαλιάς: Άρση μέτρων από το Σάββατο 12 Ιουνίου

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από το Σάββατο 12.06 θα υπάρξουν περαιτέρω ελευθερίες, κάτι που είχε ανακοινωθεί από την Τετάρτη καθώς τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα δείχνουν βελτίωση.

Τι θα ισχύει:

-Επεκτείνεται κατά μια ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα ξεκινάει 1:30 τα ξημερώματα και θα τελειώνει στις 5:00 το πρωί.

-Επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες. Σε περίπτωση παράβασης του μέτρου το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε ενδεχόμενη δεύτερη παράβαση.

HTML tutorial

-Ανοίγουν επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο εισόδους για να αποφεύγεται συνωστισμός πελατών κατά την προσέλευση και την αποχώρηση.

-Από τις 06:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας για συναυλίες, θέατρα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους στο 75% αν ο χώρος είναι χωρητικότητας ως 1.000. Αν ο χώρος είναι ως 5.000 θέσεων, αυξάνεται στο 70%, αν είναι ως 15.000 θέσεων στο 65% και αν ξεπερνά τις 15.000 θέσεις ορίζεται ανώτατο όριο οι 10.000 θεατές με υποχρεωτικά μάσκα για όλους σε κάθε περίπτωση.

-Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα ως 100τ.μ..

-Από τις 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ. Διενέργεια rapid-test ή self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

-Από τις 15 Ιουνίου επανεκκινούν ερασιτεχνικές σχολές χορούΑπό τις 15 Ιουνίου στις λαϊκές αγορές η απόσταση μεταξύ των πάγκων θα είναι ένα μέτρο.

-Από την 1 Ιουλίου σταματά οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

-Από την 1 Ιουλίου αυξάνονται σε 300 τα επιτρεπόμενα άτομα για δεξιώσεις (γάμους, κέτερινγκ κλπ.).

-Θα επιτραπούν εμποροπανηγύρεις σε Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Καμπανάκι» για τα καταστήματα και την Κω

Ακολούθως, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα. Επίσης, προχώρησε στην αναφορά επιδημιολογικών δεδομένων για συγκεκριμένες περιοχές στη χώρα, όπου έχει παρατηρηθεί αύξηση ιικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Κω όπου όπως ανέφερε η αύξηση οδήγησε σε αλλαγή επιδημιολογικού επιπέδου του νησιού το οποίο πλέον περνάει στην «πορτοκαλί» ζώνη. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο νησί έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση, την ώρα που σε όλη τη χώρα καταγράφονται σημεία υπαναχώρησης του κορονοϊού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων