Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Νορβηγικό ριάλιτι σόου στέλνει διαγωνιζόμενες σε εργοστάσια στη Καμπότζη

Οι Fashion Bloggers της Νορβηγίας δεν περίμεναν ότι θα είχαν τόσο σκληρές δοκιμασίες σε ένα ριάλιτι σόου που αφορούσε την μόδα.

Μια νεαρή κλαίει μπροστά στον φακό, τα λεπτά δάχτυλα της με το καλοφτιαγμένο μανικιούρ να σκουπίζουν τα δάκρυα της. «Δεν αντέχω άλλο. Τη ζωή είναι αυτή;» Το όνομα της είναι Αννίκεν και είναι 17 ετών.

Θεωρείται μια από τις καλύτερες bloggers μόδας της Νορβηγίας και συμμετέχει στο ριάλιτι σόου που προσπαθεί να δείξει πως η βιομηχανία της μόδας μπορεί να έχει και άσχημη πλευρά.

Δεκαεφτάχρονες που έχουν εθισμό στη μόδα, με δικά τους blogs, συνεργασίες με οίκους μόδας και περιοδικά και ντυμένες με τα πιο trendy ρούχα, δουλεύουν στο πλάι Καμποτζιανών που παράγουν ρούχα για μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το πρότζεκτ με τίτλο Sweatshop Deadly Fashion κράτησε ένα μήνα και ενώ οι τρεις διαγωνιζόμενες έφτασαν χαρούμενες στην χώρα έφυγαν με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα.

Τα τρια κορίτσια σιγά σιγά, συνειδητοποιούν ότι οι εργάτριες έχουν μηνιαίο μισθό όσο στοιχίζει ένα πουλόβερ σε αυτά τα καταστήματα (περίπου 40 ευρώ) και ότι παρ’ ότι δεν έχουν δει τις ζωές των δυτικών είναι δυστυχισμένες.

Είναι ένα μάθημα της Νορβηγικής τηλεόρασης στα… καλομαθημένα νιάτα της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων