Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

O Αλέξης Τσίπρας σε ρόλο… Παύλου Γερουλάνου

Ο πάλαι ποτέ υπουργός Πολιτισμού, κ.Παύλος Γερουλάνος, αμερικανοτραφής και παράλληλα μεγαλωμένος με μια αστική (δίχως εισαγωγικά) παιδεία, έχει έναν λόγο να νιώθει δικαιωμένος.
Κατηγορήθηκε όσο κανείς, γιατί επέλεγε για τα καθημερινά (πολιτικά) ραντεβού του τους προσεγμένους χώρους του ακριβότερου και ιστορικότερου ξενοδοχείου του κέντρου των Αθηνών. Και λοιδωρήθηκε συχνά ο αριστοκράτης γόνος γι’αυτά του τα γούστα, κατά τη διάρκεια που εφημέρευε στον κήπο με τους νεόσπαρτους πολιτικούς που εισήγαγε στη πολιτική ζωή ο Γ. Παπανδρέου ο Νεώτερος και που οι περισσότεροι υμών έχουν ξεχάσει (ή δεν θέλουν να θυμούνται), ενώ φωτογραφία του με γνωστό δημοσιογράφο-blogger σε τραπέζι του “GB Corner” έκανε το γύρω του διαδικτύου (συνοδευόμενη απ΄την έωλη κατηγορία συνδιαλλαγής των εμφανιζόμενων στο πλαίσιό της).

Ο επίγονος μιας οικογένειας, φερόμενων δωρητών και ευεργετών του ελληνικού τόπου, τουλάχιστον δεν υποκρίθηκε με τη στάση που επέλεξε να αυτοπροσδιοριστεί (πολιτικά) και με τα μηνύματα που θέλησε να περάσει στους έλληνες πολίτες με την (επικοινωνιακή) τακτική του. Στα ακριβά σαλόνια της “Μεγάλης Βρετανίας” μεγάλωσε, στα ίδια σαλόνια επέλεξε να πορευτεί κατά τη διάρκεια της μικρόπνοης πολιτικής του διαδρομής. Δεν επικαλέστηκε ποτέ την εργατική τάξη, δεν χρησιμοποίησε όρους επαναστατικούς, δεν φλέρταρε με το συνδικαλιστικό κατεστημένο που το ίδιο του το κόμμα εδραίωσε. Ο πλασαρισμένος ως γόης, κ. Γερουλάνος, δεν κλήτευσε χιλιοφορεμένες ριζοσπαστικές έννοιες κατά την κακόηχη ρητορική του, δεν λαϊκευσε, δεν προσπάθησε να αποκηρύξει την καταγωγή του, δεν προσποιήθηκε ότι είναι “παιδί του λαού”.

Ο τέως υπουργός έχει έναν λόγο σήμερα να πιστεύει ότι ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον μιμείται. Κακότεχνα, όπως ακριβώς μιμείται στην εκφορά (μικρές προτάσεις, που εκφέρονται αργά και καθαρά, ενόσω πασπαλίζονται με άρωμα ανδρίλας και με μια πινελιά λαϊκότητας) του πολιτικού λόγου του, τον μέγα διδάξαντα Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την “επανάσταση” και την “ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου της Μεταπολίτευσης”, από τα ίδια σαλόνια που έχουν υπογραφεί τα τελευταία 60 χρόνια δάνεια Μεγάλων Δυνάμεων προς την αδύναμη Ελλάδα, συνθήκες οικονομικού ελέγχου και ιδιότυπων πολιτικών συμφώνων.

Υ.Γ. Στη συνοδευτική φωτογραφία, η “ριζοσπαστική αριστερά” τρώει το λουκούλλειο πρωινό της στη “Μεγάλη Βρετανία” μαζί με τους πρέσβεις ΕΕ και Κύπρου…
Το ερώτημα που πλανάται στην κατοχική ατμόσφαιρα είναι σε ποιά γλώσσα συνεννοήθηκε ο αμαθής Alexis.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων