Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Ο «Δαίδαλος» πλήττει ολόκληρη τη χώρα-Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Σαρώνει την Ελλάδα στο πέρασμά του ο «Δαίδαλος»

Πάνω από τη χώρα στροβιλίζεται και σήμερα το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» με ισχυρές βροχές, καταγίδες αλλά και σφοδρές χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας με το κρύο να είναι πλέον αισθητό σε όλη τη χώρα…

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (24/10) με τη συνοδεία σφορής χαλαζόπτωσης δημιούργησαν προβλήματα σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Μαραθώνα.

Σήμερα, Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και τις παράκτιες σε αυτό ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Βροχές με πιθανότητα καταιγίδων προβλέπονται και για το νομό Αττικής.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, αναμένεται βελτίωση του καιρού αρχικά στη βόρεια χώρα και έως το βράδυ στην κεντρική και νότια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πέρας της ημέρας μόνο στο νότιο Αιγαίο, την νότια Πελοπόννησο, και την Κρήτη.

Το βράδυ της Τρίτης (24/10/2017) έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, καθώς το «έστρωσε», λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης. Μάλιστα η Τροχαία ζήτησε τη συνδρομή εκχιονιστικών για τη διάνοιξη της Οδού.

Το χαλάζι σάρωσε και την περιοχή της Ηλείας όπου επίσης το έστρωσε ακόμα και δίπλα στη θάλασσα, στο Κατάκολο. 

Χιονόστρωση στα ορεινά

Έντονα ήταν τα φαινόμενα σε δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία με τα όπου σημειώθηκε χιονόστρωση στα ορεινά.

Τα πρώτα χιόνια «είδαν» τα χιονοδρομικά Βιτσίου και Βασιλίτσας ενώ τις πρώτες νιφάδες είδαν και οι κάτοικοι σε Φλώρινα και Πισοδέρι με τις μοναδικές εικόνες να συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο! 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων