Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο καλύτερος τρόπος αποτοξίνωσης μετά τις γιορτές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μετά το τέλος των γιορτών, στέκεστε μπροστά από τον καθρέφτη και αναρωτιέστε γιατί σας στενεύει το τζιν. Την απάντηση σας την δίνει η ζυγαριάς σας… Πήρατε λίγα κιλά παραπάνω! Ε, και; Σας παρουσιάζουμε τον καλύτερο τρόπο δίαιτας και αποτοξίνωσης!

Τι θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για τις επόμενες μέρες:

– Η δίαιτα αποτοξίνωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά για περιορισμένο χρονικό διάστημα (όχι περισσότερο από 3 ημέρες). Η παρατεταμένη δίαιτα αποτοξίνωσης αποδυναμώνει τον οργανισμό, καθώς του στερεί πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

– Φροντίστε κατά τη διάρκεια του προγράμματος να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού.

– Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα της παρακάτω δίαιτας, μην ξεχνάτε την άσκηση. Η καθημερινή γυμναστική θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε πιο εύκολα και γρήγορα τις τοξίνες, καθώς επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

– Μην πίνετε θερμίδες. Τα αναψυκτικά, οι καφέδες και τα γλυκά ροφήματα προσθέτουν κενές θερμίδες στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, τα ροφήματα δεν προκαλούν τον κορεσμό που προκαλεί μία στερεά τροφή, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το αίσθημα της πείνας. Πιείτε άφθονο νερό αντί για τα παραπάνω, προσπαθώντας να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα σας για να το θυμάστε ευκολότερα.

– Καταναλώστε τουλάχιστον 6 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα (μερίδα φρούτου= 1 φρούτο, μερίδα λαχανικών= 1 κούπα λαχανικά). Τα φρούτα και τα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και νερό αποτελούν την ιδανική επιλογή για απώλεια βάρους και για ευεξία.

– Μειώστε τις μερίδες του μεσημεριανού και του βραδινού τουλάχιστον κατά 1/3 και προσπαθήστε να προσλάβετε πιο ορθολογικά της ημερήσιες θερμίδες σε μικρά και συχνά γεύματα. Να τρώτε αργά και να σταματάτε μόλις νιώθετε το αίσθημα του κορεσμού.

– Να καταναλώνετε πάντα πρωινό γεύμα, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην ώρα αφύπνισης. Το πρωινό γεύμα ενεργοποιεί το μεταβολισμό και αυξάνει τις ημερήσιες καύσεις, ενώ επιπλέον βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και των γευμάτων καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

– Μην αφήνετε τον οργανισμό σας χωρίς πρόσληψη γεύματος για πάνω από 3 ώρες. Πραγματοποιείστε ποιοτικά ενδιάμεσα- σνακς 120-150 θερμίδων (φρούτα, προϊόντα ολικής αλέσεως-σικάλεως, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά).

– Αντικαταστήστε τα αμυλούχα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά με τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως ή σικάλεως (ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, μπισκότα, κράκερς, ζυμαρικά). Κατά αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών και χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων.

– Εκπαιδευτείτε στην ανάγνωση της σήμανσης τροφίμων και προσπαθήστε να υπολογίζετε πόσες περίπου θερμίδες παίρνετε σε κάθε γεύμα. Συχνά η πραγματική πρόσληψη θερμίδων υποεκτιμάται αρκετά, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι παίρνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε, χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων