Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Ο κίνδυνος της Ακυβέρνητης Κοινωνίας

Του Ηλία Καραβόλια

Μερικές φορές η πληροφορία απέχει απο την είδηση, όπως και η είδηση μπορεί να απέχει απο την αλήθεια και το γεγονός. Μετα την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο, στο διαδίκτυο οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν για πολλά σενάρια, για ραγδαίες εξελίξεις, για ανατροπές.H χώρα πάλι μπήκε σε δίνη ακυβερνησίας, αστάθειας και καταστροφικών σεναρίων απο το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό. Η καθημερινότητα σχεδόν όλων όσων βιώνουν την 5ετή κρίση, μοιάζει να ξαναμπαίνει στο κάδρο της πιθανής μακροοικονομικής ανισορροπίας, του πιθανού δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Με απλά λόγια: οι μισθοί,τα εισοδήματα, τα χρέη, εξαρτώνται απο τα spreads, τα CDS, την αβεβαιότητα στους ξένους επενδυτές, την πιθανή φυγή κεφαλαίων απο την χώρα.

Το ποιοί γέννησαν την αστάθεια και ποιοί θα μας επαναφέρουν στην σταθερότητα,ουδόλως απασχολεί τον ελληνικό λαό.Θα έλεγα ουτε καν τους …δανειστές μας. Μπήκαμε σε εποχή συγχρονισμού βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων κινδύνων, σε περίοδο συντονισμού άστοχων σχεδίων και ενδεχόμενης συστημικής αδράνειας.

Οι δρώντες σε αυτό το παίγνιο ασύμμετρης πληροφόρησης, δρουν εντελώς ασυντόνιστα και επικίνδυνα.Προσωπικά, κομματικά και ενδεχόμενα επιχειρηματικά οφέλη,συγκεντρώνονται ως ισχυρό ενεργειακό φορτίο παρατεταμένης αστάθειας, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση άρσης της αβεβαιότητας απο απίθανα ενδεχόμενα(συννενόησης και συναίνεσης).

Οι οπαδοί της θεωρίας του χάους, οι θιασώτες της αταξίας εντός και εκτός Ελλάδος, ακόμα και αν κατέχουν την εξουσία ή την διεκδικούν, οφείλουν να μην ξεχνούν τον μέγιστο κίνδυνο που επισήμανε προ πολλών ετών ο Κορνήλιος Καστοριάδης: αυτόν της Ακυβέρνητης Κοινωνίας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων