Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης διαψεύδει «Το Βήμα», «καρφώνει» Σταϊκούρα & επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ – Πώς περιγράφει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Προσπάθεια για ρελάνς στην επίθεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ για δημοσίευμα του «βήματος» σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.Στο πλαίσιο αυτό με συνέντευξή του στα «παραπολιτικά 90.1»:

-Δύο ημέρες μετά, διέψευσε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο το δημοσίευμα λέγοντας ότι «δεν απηχεί τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Μάλιστα, η συγκεκριμένη φράση φαίνεται ότι αποτελεί και «καρφί» στο υπουργείο Οικονομικών και τον Χρήστο Σταϊκούρα στον οποίο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, πετάει πλέον το μπαλάκι

– Εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και την εκπρόσωπό του στο υπουργείο του υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ήταν αυτή που τον «κάρφωσε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό»

-Οπισθοχωρεί για μια ακόμη φορά σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς του περιγράφοντας το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ως εξής: «Η εισήγησή μας είναι σαφής: Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετής δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους. Εξετάζεται επίσης μερικό ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών».

Παράλληλα για να υποστηρίξει την άποψή του:

-Δίνει παράδειγμα μισθολογικής αδικίας στο Δημόσιο: «Υπάρχει για παράδειγμα προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα Υπουργείο που παίρνει 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα Υπουργεία»

-Κάνει λόγο για «παρέμβαση μισθολογικά ουδέτερη. Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους», προσθέτει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων