Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ο νέος Superman είναι… μοναχικός

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε ο νέος Σούπερμαν στην Νέα Υόρκη. Ο βρετανός ηθοποιός Χένρι Κάβιλ είναι αυτός που ερμηνεύει τον Κλαρκ Κεντ-Καλ Ελ, 35 χρόνια μετά την πρώτη εκδοχή με τον Κρίστοφερ Ριβ.

Η νέα ταινία Σούπερμαν, «Man of Steel» εστιάζει περισσότερο στη μοναχική φύση του ήρωα και στον αγώνα του για δικαιοσύνη και αλήθεια.

Πέρα από τον πρωταγωνιστή, στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας βρέθηκαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Ζακ Σνάιντερ, γνωστός σε όλους μας από τους 300, καθώς και οι Κέβιν Κόστνερ, Ράσελ Κρόου, Έιμι Άνταμς και Μάικλ Σάνον.

«Αυτή τη φορά θα μπορέσετε να δείτε την ψυχή του Σούπερμαν και πολύ περισσότερα. Δεν είχε πολλούς φίλους στη ζωή του. Είναι μοναχικός και κανείς δεν συμπάσχει μαζί του» αναφέρει ο πρωταγωνιστής.

Οι αλλαγές που βλέπουν στην ιστορία του Σούπερμαν οφείλονται στον σεναριογράφο Ντέιβιντ Γκόγιερ, που έγραψε και τον «Σκοτεινό Ιππότη», στη σειρά ταινιών Μπάτμαν:

«Ο Σούπερμαν έχει εξελιχθεί τα τελευταία 75 χρόνια. Εάν δεν το είχε κάνει, θα έμενε ο ίδιος εμβληματικός χαρακτήρας. Για να γίνει όμως πιο ζωντανός και σύγχρονος, έπρεπε να αλλάξει. Έπρεπε λοιπόν να τα βάλω με την πιθανή οργή των σκληροπυρηνικών οπαδών του, αλλάζοντας μερικά πράγματα» υποστηρίζει ο σεναριογράφος.

Ο Κέβιν Κόστνερ και η Ντάιαν Λέιν υποδύονται τους γονείς του υπερήρωα.

«Ήθελα να δώσω μια απλότητα στον χαρακτήρα που ερμηνεύω. Ο Κεντ αγάπησε αυτό το μικρό αγόρι, αγάπησε πολύ τη γυναίκα του. Καταλάβαμε ότι στόχος της ζωής μας δεν ήταν απλά να τον μεγαλώσουμε, αλλά να τον προστατεύσουμε από όλους τους κινδύνους» επισήμανε ο Κέβν Κόστνερ.

Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων