Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ο Νετανιάχου απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ απορρίπτει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Ιερουσαλήμ που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, αυτό τον «οίκο των ψεμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, είτε ο ΟΗΕ την αναγνωρίζει είτε όχι», είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, προτού η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφανθεί επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Χρειάστηκαν 70 χρόνια για να την αναγνωρίσουν επίσημα οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια προκειμένου ο ΟΗΕ να κάνει το ίδιο», είπε. Όμως η αλλαγή στάσης απέναντι στο Ισραήλ που παρατηρείται, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, από πολλές χώρες, «θα καταλήξει να εισχωρήσει στον ΟΗΕ, σε αυτό τον οίκο των ψεμάτων».

«Το κράτος του Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά το ψήφισμα αυτό προτού καν υιοθετηθεί», είπε. Είπε πως και άλλες χώρες θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως υποσχέθηκε να κάνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Το Ισραήλ χαιρέτησε ως «ιστορική» την αναγνώριση από τον Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του, αντίθετα με τη διεθνή κοινότητα που αποδοκίμασε σχεδόν ομόφωνα αυτή τη μονομερή αυτή πρωτοβουλία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων