Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο πανέξυπνος Πόντιος του ΠΑΟ

Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός ψάχνει λύσεις και διέξοδα σε μια σειρά σοβαρών και πραγματικών προβλημάτων, η προσθήκη μιας ακόμη αφορμής για εσωτερικές κόντρες ήταν αυτή η συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα.

Το ερυθρόλευκο παρελθόν του ήταν ο λόγος για να ξεσπάσει ακόμη μία μεγάλη κόντρα στα ενδότερα του ΠΑΟ, η οποία έφτασε μέχρι τη δημόσια αντιπαράθεση Αλαφούζου-οργανωμένων οπαδών σε ιντερνετικό ραδιόφωνο.

Ο Νταμπίζας ήταν επιλογή Αλαφούζου, κατόπιν συμβουλής Καραγκούνη και επιμονής Αναστασίου. Άπαντες αναγνωρίζουν ότι έχει σοβαρή προοπτική να πετύχει σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, με δεδομένη την εμπειρία του στο χώρο του ελληνικού και διεθνούς ποδοσφαίρου. Είναι ένα ρίσκο, μέσα σε όλα τα ρίσκα που κλήθηκε και καλείται να πάρει η διοίκηση του Παναθηναϊκού για να επιβιώσει η ΠΑΕ και να προχωρήσει ένα πλάνου προόδου μετά την καταστροφικότερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.

Οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές στο άκουσμα της είδησης. Με τον καιρό φαίνεται να κοπάζουν, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος λειτουργεί πάντα προς την άμβλυνση των εντάσεων.

Ο χρόνος θα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Νταμπίζα για να κάνει την πλήρη ανατροπή στις σχέσεις του με το κοινό του ΠΑΟ. Κι ο ίδιος του ο εαυτός, με τον τρόπο που θα κάνει αποτελεσματική τη δουλειά του. Προς το παρόν, την πλασάρει καλά και έξυπνα, όπως στην πρόσφατη επίσημη παρουσίασή του, στην οποία (παρά τα θρυλούμενα) δεν υπήρξαν επισκέψεις οπαδών, κραυγές και ουρλιαχτά.

Μίλησε ελάχιστα για τον Ολυμπιακό, μίλησε πολύ για τον Παναθηναϊκό. Προσπάθησε να υποβαθμίσει το πέρασμά του από τους κόκκινους, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι αυτό έγινε προτού αρχίσει ο Ολυμπιακός να κυριαρχεί στο γήπεδο και στο παρασκήνιο. Και ανέδειξε δίχως υπερβολές τη διαφορετική νοοτροπία που κάθε φίλος του ΠΑΟ θέλει να ακούει ότι έχει η δική του ομάδα, σε ευρωπαϊκές διακρίσεις και αθλητικό επίπεδο.

Ο Νταμπίζας θα κερδίσει αυτό το δύσκολο στοίχημα καριέρας και θα αφήσει στο παρελθόν κάθε διαφωνία για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟ, εφόσον μπορέσει με τα λίγα χρήματα, το χαμηλό μπατζετ και τα μεγάλα προβλήματα του συλλόγου, να βοηθήσει στην προσπάθεια δημιουργίας μιας καλής ομάδας.

Ασπίδα του δεν θα είναι ούτε η στήριξη Αλαφούζου, η παρουσία του Σαραβάκου, η φιλία του με τον Αναστασίου. Μόνο η δουλειά του και η αποτελεσματικότητά της. Έστω και «με τα ψέματα», η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πετύχει πολλά και να κάνει ελάχιστα λάθη για να μην είναι ένας ακόμη περαστικός από τον ΠΑΟ, όπως ο ίδιος ανέφερε…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων